Sarıgül: Boş alışveriş merkezlerinin konuta dönüşmesi lazım

TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, "Büyükşehirlerde imar planlarında iş yeri olarak ayrılan yerlerin yüzde 90'ının konuta dönüşmesi son derece önemli" diye konuştu

Fotoğraf: AA

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül Yenikapı Etkinlik Alanı'nda düzenlenen ''Gümüşhaneliler Günü''ne katıldı.

Burada gazetecilere açıklama yapan Sarıgül, vatandaşların kiralık ev bulmakta zorlandığını, bulunan evlerin kiralarının da çok yüksek olduğunu söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sarıgül, şöyle devam etti:

TDP olarak çözüm önerimiz; özellikle imar planlarında daha önce iş yeri olarak ayrılan binlerce parsel var. Pandemi koşulları münasebetiyle artık çalışmalar evden yapılıyor. Büyükşehirlerde imar planlarında iş yeri olarak ayrılan yerlerin yüzde 90'ının konuta dönüşmesi hem oraların üretime kazandırılması hem de vatandaşlarımızın ekonomik koşullarda oturabilecekleri kiralık yer bulmaları açısından son derece önemli. Birçok alışveriş merkezi şu anda boş. Bu alışveriş merkezlerinin de mutlaka konuta dönüşmesi lazım.

"Yabancılara konut satışına iki sene ara verilirse son derece yararlı olacak"

Yasak mantığına karşı olduklarını dile getiren Sarıgül, "Yabancılara satışa yasak demiyorum. Hiç olmazsa iki sene ara verilirse son derece yararlı olacak. Yabancılar aldıkları konutlarda yılda 15 gün ya oturuyorlar ya oturmuyorlar. Büyükşehirlerde binlerce konut şu anda boş durumda" dedi.

Sarıgül, TDP olarak, Anadolu'daki Hazine arazilerinin ev yapılmak şartıyla yurttaşlara çok makul bir fiyatla verilmesini arzu ettiklerini kaydetti.

 

 

 

AA
 

DAHA FAZLA HABER OKU