Erdoğan: Birilerinin Neil Armstrong'u varsa bizim de Ayşemiz, Ahmetimiz var

Okul kitaplarının ücretsiz dağıtımının AK Parti döneminde başladığını hatırlatan Erdoğan, "Bir yenilik daha yapıyoruz. Sene sonuna kadar 100 milyon yardımcı kaynağı öğrencilerimize teslim ediyoruz" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Final Yarışması ve Ödül Töreni"ne katılarak konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'nin herkesi kendisine hayran bıraktığını söyleyen Erdoğan, "Dünyada Millet Kütüphanesi'nin eşi benzeri neredeyse yok. Müslüman Türk'e bu yakışır, biz de bunu yapıyoruz" dedi.

"Örneğin ben bu proje için birçok mimar arkadaşımı 'Dünyayı dolaşacaksınız, beğendiklerini alacaksınız ve sonra projelendirip milletin evini yapacağız' diyorum" ifadelerini kullanan Erdoğan, "Sağolsun dünyayı dolaştılar. Mesele işte bu, bütün batının ilmini alacaksın, ahlaksızlığını değil ha, alacaksın ve ona da kendi mührünü vuracaksın" diye konuştu.

"Birilerinin Neil Armstrong'u varsa bizim de Ayşemiz, Ahmetimiz var"

"Biz ne yapıyorsak milletimiz için özellikle de gençlerimiz için yapıyoruz" diyen Erdoğan şöyle devam etti:

Sizler bu ülkenin geleceğisiniz. Bugün ödül töreninde bir arada olduğumuz yarışma bu çabanın ürünlerinden bir tanesidir. İçinizden birileri uzaya gidecek mi? Gidecek. İnşallah birilerinin Neil Armstrong'u varsa bizim de Ayşemiz, Ahmetimiz var. Bize düşen bunun altyapısını yapmak, yaptık. 

Biz sık sık şu soruyla karşı karşıya kalıyoruz: Cumhurbaşkanım siz yorulmuyor musunuz? Ben de "Gençlerle birlikte yürüyen insan yorulur mu?" diyorum. Enerjiyi sizden alıyorum, aldığım enerjiyi de eserlere veriyorum. 

"100 milyon yardımcı kaynağı öğrencilerimize teslim ediyoruz"

Okul kitaplarının ücretsiz dağıtımının AK Parti döneminde başladığını hatırlatan Erdoğan, "Kitaplarınızı sıralarınızın üzerine koyalım ve eğitim-öğretim yılı başlarken yavrularımız kitaplarını sıralarının üzerinde görsünler. Devam edecek miyiz? Evet, devam edeceğiz" dedi.

"Öğrencilerimize 2003 yılından beri her eğitim öğretim yılı başında ücretsiz olarak ders kitaplarını ücretsiz olarak veriyoruz" diyen Erdoğan şöyle devam etti:

Bu dönem başında yardımcı kaynakları da ücretsiz dağıtmaya başladık. Bir yenilik daha yapıyoruz; yardımcı kaynaklarımızı da öğrencilerimize ulaştıracağız. Sene sonuna kadar 100 milyon yardımcı kaynağı öğrencilerimize teslim ediyoruz. Kütüphanesiz okul bırakmıyoruz. Okul kütüphanelerinde kitap sayılarını yıl sonunda 100 milyona çıkarıyoruz. Bir ilki daha gerçekleştirerek tüm öğrencilerimiz için yaz okulu dönemini başlatıyoruz. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU