Rus siyasetçiden iddia: Erdoğan bana NATO’dan çıkmaya hazır olduklarını söyledi

Rus siyasetçi Jirinovski, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisine "Türkiye NATO'dan çıkmaya hazır" dediğini öne sürdü

Fotoğraf: AA

Rusya Liberal Demokrat Partisi lideri Vladimir Jirinovski, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine Türkiye’nin NATO’dan çıkmaya hazır olduğunu söylediğini iddia etti.

Sputnik’te yer alan habere göre Jirinovski açıklamayı Telegram uygulaması üzerinden yaptı: 

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep (Tayyip) Erdoğan’la iki kez görüştüm. Bana bizzat Türkiye’nin NATO’dan çıkmaya hazır olduğunu söyledi. AB üyesi olmak istiyorlar, ancak kabul edilmiyorlar. Talepleri birbiri ardına yerine getiriyorlar ancak alınmıyorlar. NATO’ya ise ilk kabul edilenlerden oldular, zira bulundukları bölge Rusya’ya karşı eylemler için uygun.

Benzer iddia Rus stratejist Alexandr Dugin’den de geldi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Independent Türkçe’ye konuşan Dugin,  "Türkiye’nin NATO üyeliğinin sorgulanması gereken bir zaman olduğunu iddia ederek, Artık NATO’nun bir parçası olmak Türkiye’nin egemenliği için bir nevi intihardır" dedi.

Dugin: Rusya tek alternatif

Ruya'nın Türkiye için tek alternatif olduğunu savunan Dugin şunları söyledi:

Rusya'nın tek alternatiftir. Rusya’nın S-400 gibi stratejik silahları tek alternatiftir. Türkiye açısından S-400’lerin seçimi de rasyonel bir seçimdir. Türkiye’nin savunmasını bağımsızlaştırması ve NATO’dan çıkması sadece bir zaman meselesidir. Ne zaman olacağını elbette söyleyememem. Ama bunun mantıklı olan şey olduğunu söyleyebiliriz.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU