Kılıçdaroğlu: Ben Bahçeli gibi değilim, gerçek milliyetçiyim, gerçek ülkücüyüm

"Sizin feriştahınız gelse bize diz çöktüremez kimsiniz siz kimsiniz, Allah aşkına. Eğer biz hapislerden korksaydık bu kadar cesur olmazdık. Biz hapislerden korksaydık sizin gibi olurduk"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, grup toplantısında Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala'nın serbest kalması gerektiğini söylediği için kendisi hakkında "Sonunda onların koğuşundaki boş bir ranzaya sen de kapağı atarsın" şeklindeki sözlerine partisinin grup toplantısında yanıt verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Sizin feriştahınız gelse bize diz çöktüremez kimsiniz siz kimsiniz. Biz hapislerden korksaydık sizin gibi olurduk” diyen Kılıçdaroğlu, NATO hakkında yaptığı paylaşıma tepki gösterenlere de tezkere oylaması üzerinden MHP ve Bahçeli'yi örnek göstererek yanıt verdi.

CHP Genal Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nın grup konuşmasından öne çıkan mesajlar şöyle:

"Demokrasiye inanmayanları sandık yoluyla göndereceğiz"

Hiçbir gücün karşısında hiçbir arkadaşımız genel başkandan başlayarak en aşağıdaki üyeye kadar hiçbir gücün karşısında hiçbir adaletsizliğin karşısında asla diz çökmedik ve çökmeyeceğiz. Kimden gelirse gelsin, baskı, şiddet kimden gelirse gelsin asla boyun eğmeyeceğiz. Demokrasiye inanmayanları sandık yoluyla göndereceğiz

"Ne oldu da koskoca Türkiye Cumhuriyeti devleti dışarıdan şeker ithal etmek zorunda kaldı?"

Cumhuriyetin milli kurtuluş savaşını verdikten sonra en fakir olduğu dönemde bir taraftan Osmanlı'nın omuzlarına yıktığı borçları öderken fabrikalar kurduğunu, mevcut hükümetin ise bu fabrikaları sattığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Şu soruyu geçişte AK Parti'ye oy veren bütün kardeşlerimin kendi vicdanlarına sormak istiyorum; AK Parti hangi fabrikayı kurdu? Satmanın dışında ne yaptılar? Biz her fabrika bir kaledir diyoruz. Her fabrika bir alın teridir diyoruz. Oturdular şeker fabrikalarını sattılar ve 24 yıl sonra Türkiye Cumhuriyeti devleti yurt dışından şeker ithal etmek zorunda kaldık. Saman, et, mercimek, buğday ne varsa ithal ediyorduk, en son şeker de ithal etmek zorunda kaldık. Her vatandaşım kendi vicdanına sordun; ne oldu da koskoca TC devleti dışarıdan şeker ithal etmek zorunda kaldı?" diye sordu.

"Yapmayın dedik yaptılar"

TÜRKŞEKER'in 10 fabrikasının 680 milyon dolar bedelle özelleştirildiğini belirten CHP lider, "11 milyar lira bugünün parasıyla. Geçtiğimiz nisan ayında bir aylık ödenen faiz 19 milyar lira. 10 şeker fabrikasını 11 milyar liraya satıyorsun ama bir ayda 19 milyar lira faiz ödüyorsun. Bu mudur ahlak, bu mudur erdem? Fabrikaları sattılar sonunda dışarıya el avuç açıyoruz" dedi.

Kendi iktidarlarında çiftçinin yüzünnü güleceğini dile getiren CHP lideri, "Türkiye'yi ayağa kaldıracağız, huzuru getireceğiz göreceksiniz. Vatandaşlarımız karamsarlığa kapılsınlar diye değil söylememin sebebi yapılan hatalardan ders çıkarmaktır. 'Yapmayın' dedik yaptılar ve bugünkü ağır fabrika ile karşı karşıya kaldık" diye konuştu.

Demirtaş açıklaması: Hakszılık karşısında susan dilsiz şeytandır

İlkokula Van'ın Erçiş ilçesinde başladığını ve Vanlıları hemşehri olarak gördüğünü söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, Van'da yapıaln CHP'li belediyeler toplantısını e kendisinin kente ziyareti sırasında yaşananlara dair şunları şöyledi:

Bir tek belediye başkanımız bile yok ama olsun Vanlıların canı sağ olsun .Eğer oradan yeteri kadar oy alamadıysak kabahat bizde. Biz Van'la da Vanlıyla da kucaklaşmak zorundayız. Kayyumdan şikâyet ediyorlardı. Seçimle gelen seçimle gitsin diyorsanız kayyum uygulamasından şikâyet ediyorsanız biz katılacaksınız. Çözeceğiz bunların tamamını. Bir evce gittik, Selahattin Bey'in çok sevildiğini gördüm. Haksız, adaletsiz uygulamalardan çok şikâyet ediyorlar. Bize oy versin vermesin bir kişi adaletsizlikle karşı karşıyaysa ona sahip çıkmak insani görevimizdir. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Söyledim mahkeme kararlarını uygulamıyorlar baskı yapıyorlar hâkimlere. Osman Kavala'dan da Selahattin Demirtaş'tan da eğer Harp Okulu darbeci diye yıllardır içeride. Onların da hakkını hukukunu savunmak istiyorsanız bize katılacaksınız. Çözeceğiz. Beşli çetelerden, SADAT'çılardan uyuşturucu baronlarından şikâyet ediyorsanız adres belli dedim. Bizim iktidarımızda Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Şırnak, Siirt ve Batman'da çiftçiye elektriği ücretsiz vereceğiz

"Uyuşturucu baronlarıyla fotoğrafı kim çektiriyor?"

Kemal Kılıçdaroğlu, "Uyuşturucu baronlarıyla insan kaçakçılarıyla fotoğrafı kim çektiriyor? Uyuşturucu baronlarını hapishanelerden kim çıkarıyor? Bütün polis kardeşlerime söz verdim iktidarımızda uyuşturucu baronlarıyla yaptığınız mücadelede hiçbir siyasi güç sizi engellemeyecek. Tam tersine önünüzü açacağız. Sizden sadece şunu isteyeceğiz bizim evlatlarımızı zehirleyen uyuşturucu baronlarını yakalayıp hep beraber hapse atalım. Bu defteri kapatacağız" dedi.

"Ekonomiyi çözecek onlarca kişi var"

Ekonomide ytaşanacak sorunları çözecek Türkiye'de onlarca kişi olduğunu, aklı başında olan herkesin bu sorunu çözebileceğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Altılı asayı niye kurduk? Bu ülkede huzur olsun, herkesin karnı doysun, işsizlik olmasın, üniversiteyi bitiren evladımız eve kapanmasın diye. Çözeceğiz bunları yeter ki bize güvenin" diye konuştu.

4 aşamalı seçim güvenliği planı

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun ev sahipliğinde yapılan son liderler toplantısı hakkında da konuşan CHP lideri, "Hangi temel ilkeler ve hangi hedeflerle bir araya geliyoruz diye konuştuk. Bu ülkeye huzuru ya getireceğiz ya getireceğiz. Ortası yok.  Bu temel hedefler dışında bir açıklamamız daha oldu. Geçen kurulmasına karar verdiğimiz komisyonların hangi aşamaya geldiği konusunda. Seçim güvenliği komisyonu kurmuştuk, dört aşamalı güvenlik sağlayacağız; seçim öncesi, seçim dönemi, seçim günü, seçin sonrası..' Neleri yapacağımız, detaylar belirlendi.  Bu çalışma 6 Haziran günü kamuoyu ile paylaşacak" bilgisini verdi.

"İstanbul'u kaybetmeyi hazmedemediler"

CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkındaki davalara değinen Kılıçdaroğlu, "Biz onların hiçbir siyasi hükmünü tanımıyoruz. Ne derlerse desinler duruşumuz hedefimiz bellidir. Hapse atarlar tutuklarlar ne yaparlarsa yapsınlar asla ama asla onurumuzdan ödün vermeyeceğiz. Vermeyenlerden biri de Kaftancıoğlu. Büyükşehir Belediye Başkanımız için de yarın duruşma var. çalışıyor, üretiyor. Hazmedemiyorlar. hâlâ İstanbul'u kaybettiklerine inanamıyorlar. Hala Ekrem Başkanı oradan nasıl alırız arayışı içindeler. Bu arayışa girmek vatana, demokrasiye ihanettir; İBB belediye başkanını halk seçti, milletin iradesine saygı göstereceksiniz. Hazmedemiyorlar acaba Ekrem Başkanı hangi formülle oradan alırız da oraya birisini atarız. Bu arayışa girmek vatana ihanettir. Bu arayışa girmek demokrasiye millete ihanettir. İBB belediye başkanını kim seçti? Saray mı uyuşturucu baronları mı seçti? Halkın seçti halk. Milletin iradesine saygı göstereceksiniz" şeklinde konuştu.

"Feriştahınız gelse bize diz çöktüremez"

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin kenidisi hakkındaki sözlerine gönderme yapan ve "Biri de beni hapse göndermekle tehdit etmiş" diyen Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

Sizin feriştahınız gelse bize diz çöktüremez kimsiniz siz kimsiniz, Allah aşkına. Eğer biz hapislerden korksaydık bu kadar cesur olmazdık. Biz hapislerden korksaydık sizin gibi olurduk. Biz sizin gibi değiliz. Dün tükürdüğümüzü bugün yalamayız biz. Ne söylediysek arkasındayız. Bizim sözümüz erkek sözüdür insan sözüdür. Kadınlar kızmıyor dimi bunu söylediğim için?

"Bu topraklarda yabancı asker postalı istemiyoruz"

NATO konusunda attığı tweet'e gösterilen tepkilere de yanıt veren Kılıçdaorğlu, "Bir daha söylüyorum bu topraklarda yabancı asker postalı istemiyoruz kardeşim. Ben Bahçeli değilim. Gitti teskereye 'evet' dedi. 'Yabancı askerler Türkiye'ye davet edilebilir' diye oy verdi. Ben gerçek ülkücüyüm, gerçek milliyetçiyim, ben gerçekten de ülkemi seviyorum. Ben kendi ülkemde yabancı asker postalı istemiyorum" dedi.

"Dün ne olduklarını biliyorduk, bugün de ne olduklarını biliyoruz"

CHP lideri, "Şimdi bu muhalif görünenler efendim Kılıçdaroğlu şöyle böyle diye ders vermeye kalkıyorlar. Ya sen düne kadar zorba hakkında tek cümle bile yazmadın ya, bize ayar vermeye kalkıyor. Gazeteci olduklarını söylüyorlar dün ne olduklarını biliyorduk bugün de ne olduklarını biliyoruz" şeklinde konuştu.

"Bir siyasetçinin evlatları para pul içine girmemeli"

Yaptığı açıklamanın ardından ENSAR ve TÜRGEV vakıflarıın kendisi hakkında dava açmasından menun olduğunu dile getiren Kemal Kılıçdaroğlu, "Ben bu TÜRGEV'in,   ENSAR'ın bütün mal varlıklarını, aldıkları maaşları, kimlerden aldıklarını mahkemeden isteyeceğim. Belki de vazgeçebilirler dava açmaktan. Bütün vatandaşlarıma söylüyorum bir siyasetçinin hesabını veremeyeceği bir şeyi olmamalı. Halkından gizlediği bir şey olmamalı. Bir siyasetçinin evlatları para pul içine girmemeli" dedi.

Sınır ötesi operasyon açıklaması: Oğlunu niye göndermiyorusun?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sınır ötesi operasyon hakkındaki açıklamalarına da değinen CHP lideri, "E senin oğlun var dünya kadar  milyonları var e ok atmakta da çok becerikli. Gönder oğlunu, niye göndermiyorsun? Fakir fukaranın çocuklarını gönderiyorsun, senin çocukların ise milyon dolarlarla oynuyorlar  Amerika ile Türkiye arasında. Daha okçuluk vakfını bilmiyoruz. Onlar ne yaptı bilmiyoruz onlar da gizli kapaklı ama milletime sözüm var tüyü bitmemiş yetimin hakkını sormak benim  boynumun borcudur. Kimse endişelenmesin Türkiye'yi huzura kavuşturacağız" diye konuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU