Lionel Messi, Kovid-19'la mücadelesinin perde arkasını anlattı: "Artçı etkileri oldu"

Futbolun süper yıldızı, Real Madrid maçı öncesinde yaşadığı zorlukları açıkladı

Yedi kere Ballon D'Or ödülünü kazanan futbolcu, hastalığı kapmadan önce son maçını 22 Aralık'ta oynarken 23 Ocak'ta sahalara döndü. 15 Şubat'ta da Real Madrid'e karşı penaltı kaçırdı (AFP)

Paris Saint-Germain ve Arjantin milli takımının yıldızlarından Lionel Messi, ülkesinin yayın kuruluşlarından TYC Sports'a konuştu. 34 yaşındaki futbolcu, pazartesi yayımlanan röportajda ocak ayı başında kaptığı Kovid-19'la mücadelesini de anlattı. 

İlk başta boğaz ağrısı, öksürük ve ateş gibi tipik semptomları deneyimlediğini belirten Messi, sonrasında nefes almakta zorlandığını ifade etti:

Artçı etkileri oldu. Bunu ciğerlerimde hissettim. Ciğerlerim etkilendiği için döndüğümde bir buçuk aydır koşamamış gibiydim.

Bu dönemde iki Ligue 1, bir de Fransız Kupası maçını kaçıran Messi, sahalara hızlı dönmek için kendisini zorladığını, bunun da sağlığına iyi gelmediğini söyledi:

Dönmem gerekenden önce döndüm ve durum daha kötü oldu. Çünkü çok hızlı gitmiştim ve bu da beni geri attı. Ama artık katlanamıyordum. Koşmak istedim, antrenman yapmak istedim, başlamak istiyordum. Ancak sonunda daha kötü oldu.

Aynı röportajda Messi, Şampiyonlar Ligi'nde Real Madrid'le eşleşmelerinden de bahsetti:

Henüz formumun yarısına ulaşmışken Real Madrid olayı yaşandı ve bu bizi öldürdü. Hem beni hem de tüm soyunma odasını, hem de Paris'in tamamını öldürdü çünkü bu turnuvaya dair büyük bir hayalimiz vardı.

Ve oluş şekli, oyun, sonuç… Karnımıza bir yumruk yedik.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

15 Şubat'ta Paris'te yapılan ilk maçı ev sahibi genç yıldızı Kylian Mbappe'nin son dakikadaki golüyle 1-0 kazanırken 9 Mart'taki deplasman, bu senenin şampiyonunun 3-1'lik galibiyetiyle sonuçlanmıştı. Messi iki maçta da 90 dakika sahada kalsa da gol ve asist üretememiş, ilk maçta bir de penaltı kaçırmıştı. 

Messi şimdi 1985 ve 1993'ten sonra bir kez daha düzenlenecek Finalissima maçına hazırlanıyor. Euro 2020'nin kazananı İtalya, 2021'de Copa Ámerica'yı bir kez daha müzesine götüren Arjantin'le yarın karşı karşıya gelecek. Londra'daki Wembley Stadyumu'nda yapılacak, final niteliğindeki maç Türkiye saatiyle 21.45'te başlayacak.

 

Independent Türkçe, CNN International, Transfermarkt

DAHA FAZLA HABER OKU