Çelik: İktidarın sandık yoluyla değişimine kimlerin karşı çıktığının tarihi ortada; bu, biz değiliz

Çelik, “Türkiye'nin seçim güvenliği ile ilgili büyük bir kapasitesi var” dedi

Fotoğraf: AA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, SADAT ile ilgili bir soruya yanıt verdi.

Çelik, “Bu herhangi bir dernek, kurum AK Parti'yle ilgisi yok. Birisi çıkmış 'biz bunlara sandığı teslim edemeyiz' demiş. Bu bizi niye ilgilendirir. Biz iktidarın değişimi ancak sandık yoluyla olur diyoruz” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Çelik partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından kameraların karşısına geçti.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun son günlerdeki siyasi tavrı ve bir SADAT yöneticisinin paylaşımı hakkında soruya yanıt veren Çelik şunları kaydetti:

Bugün gördüm o şeyi… Yaklaşımı… Bu, herhangi bir dernek, kurum AK Parti'yle ilgisi yok. Birisi çıkmış 'biz bunlara sandıkta teslim edemeyiz' demiş. Bu bizi niye ilgilendirir. Biz her zaman iktidarın değişimi ancak sandık yoluyla olur diyoruz. İktidarın sandık yoluyla değişimine kimlerin karşı çıktığının tarihi ortada, bu biz değiliz. Seçim güvenliğiyle ilgili büyük problemler olacak diye bir ton cümle kuruluyor. Türkiye'nin seçim güvenliği ile ilgili büyük bir kapasitesi var. Geçen seçimlerde oy çuvallarının üzerinde yatan vatandaşlarımızı gördük. Hangi partiden olursa olsun gidip de orada bekleyen vatandaşlarımıza saygılarımızı sunuyoruz. İster bizim, ister muhalefet partilerinden olsun. Hangi vatandaşımız o oyların başında duruyorsa, birileri müdahale edecekse eğer engelliyorsa bizim için saygıdeğerdir.

SADAT yöneticisinin paylaşımı

“Uluslararası savunma danışmanlığı” yaptığını ifade eden ve siyasetin son haftalardaki tartışma konusu olan SADAT’ın yöneticilerinden Ersan Ergür, "Bu vatan kanla alındı, kanla savunuluyor. Bu vatanı Türkiye düşmanları ile işbirliği yapanlara sandıkta teslim etmeyiz... Etmeyeceğiz! Vatan sağ olsun..." demişti.

Ergür daha sonra paylaşımını silmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU