Kılıçdaroğlu'ndan SADAT yöneticisine: Sizin feriştahınız gelse bizi korkutamaz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "SADAT'ın önüne gittiğimde korkudan içeriye kaçtılar. Bizim adımız Cumhuriyet Halk Partisi. Biz savaş meydanlarında kurulan bir partiyiz" ifadelerini kullandı

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Van’da düzenlediği Belediye Başkanları Çalıştayı’nda konuştu.

Kılıçdaroğlu konuşmasında SADAT yöneticisi Ersan Ergür'ün "Biz bu vatanı Türkiye düşmanlarıyla iş birliği yapanlara sandıkta teslim etmeyiz" ifadesine tepki gösteren Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

Senin boyunu posunu görmek isterim ben. Arkanda birileri var ona güveniyorsan asla ve asla ona güvenmeyeceksin. Güveneceğin birisi varsa onu da açık ve net söyleyeyim bu ülkede kuvayi milliyeciler vardır. Bu ülke sahipsiz bir ülke değildir. Sizler öyle kalkıp tehditle şantajla 'yok efendim sandıktan çıksa da biz sizi iktidar yapmayız'... Ne derlerse desinler. SADAT'ın önüne gittiğimde korkudan içeriye kaçtılar. Bizim adımız Cumhuriyet Halk Partisi. Biz savaş meydanlarında kurulan bir partiyiz, avukat bürolarında kurulan bir parti değiliz. Bizi tanımıyorlar. Sizin feriştahınız gelse bizi korkutamaz. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Bu memleketi kimseye soydurtmayacağız"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ailesinin başında olduğu TÜRGEV ve Ensar vakıfları üzerinden ABD'deki TURKEN Vakfı'na para aktarıldığı iddiasını yineleyen Kılıçdaroğlu, "Dışarıya kaynak aktarıldığını gayet iyi biliyorum. Ensar'dır Türgev'dir... Bakın bizim belediye başkanlarımızın kooperatifleri var. Kadın kooperatifleri var üretim yapıyorlar, malları alıyorlar satıyorlar her şey belgeli. Hiçbir belediye başkanımız 'Bir vakıf kurdurayım çocuğuma Amerika'da bir başka çocuğuma da bir başka vakıf kurdurayım buradan paraları oraya transfer edeyim' demez. Bunu dile getirdiğimiz zaman da kıyameti koparıyorlar. Bu memleketi kimseye soydurtmayacağız. Makamı ve mevkii ne olursa olsun her karanlık odağın üstüne gitmek bizim görevimizdir. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün yaptığı açıklamada sarf ettiği "Vicdansızlık yapmayın aç falan yok" ifadesi hatırlatan Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

Hayatımda Türkiye gerçeklerinden bu kadar kopuk hiç kimseyi görmedim. Bugün Vanlı bir kardeşim medya aracılığıyla Kılıçdaroğlu acaba bizim eve gelebilir mi dedi. Gittim. Bu mahallede buna benzer çok ev var, yoksulluk diz boyu dediler. Eğer sosyal devlet sosyal devletliğini yapmazsa, siyasi otorite sosyal devletin yapması gerekeni yaptırmazsa, bölge halkını bana oy vermedi diye cezalandırırsa Vanlılardan şunu bekliyorum; bize katılacaksınız. Bize destek vereceksiniz.   

SADAT yöneticisi Ergür ne demişti?

SADAT’ın yöneticilerinden Ersan Ergür, sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı paylaşımda "Bu vatan kanla alındı, kanla savunuluyor. Bu vatanı Türkiye düşmanları ile işbirliği yapanlara sandıkta teslim etmeyiz... Etmeyeceğiz! Vatan sağ olsun..." ifadelerini kullanmıştı.

Gelen tepkilerin ardından bu mesajını silen Ergür “kastının milletin ferasetiyle sandıkta kendisine göre yanlış olacak bir seçim yapmayacağına inancı” olduğunu iddia etmişti.

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU