İsveç Başbakanı: Türkiye ile terörle mücadelede işbirliğini güçlendirmeyi sabırsızlıkla bekliyorum

Türkiye'de gerçekleşen heyet görüşmeleriyle ilgili konuşan Andersson, "Terör örgütlerine silah ve para göndermiyoruz. Medyada çıkan ya da belirsiz olan şeyleri tartışıp, konuşup açıklığa kavuşturacağız" dedi

Fotoğraf: AA

İsveç Başbakanı Magdalena Andersson, resmi temaslarda bulunmak üzere İsveç'in başkenti Stockholm'e gelen Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel ile görüştü. İki lider daha sonra basın toplantısı düzenledi.

Andersson, basın toplantısında bugün gerçekleşen İsveç, Finlandiya ve Türkiye heyetlerinin toplantısı ile ilgili konuştu.

Toplantıda Türkiye'nin endişelerinin ele alınacağını belirten Andersson "Türkiye ile İsveç arasındaki müzakerelerde basında net şekilde yer almayan bir dizi talebin üzerinden geçeceğiz" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Türkiye ile NATO için müzakere yapmayı önemsediklerini ifade eden Andersson, ''Türkiye ile güvenlik ve terörle mücadele konularında ikili iş birliğini güçlendirmeyi sabırsızlıkla bekliyorum. Türkiye ile görüşmeler şu anda sürüyor. Bu görüşmelerin devam etmesini bekliyoruz'' dedi.

Andersson, ''İsveçli diplomatlar Ankara'da. Bu talepler arasında mesela İsveç'in nereye mali yardım gönderebilecegi ve silah sattığıyla ilgili konular var. Terör örgütlerine silah ve para göndermiyoruz. Medyada çıkan ya da belirsiz olan şeyleri tartışıp, konuşup açıklığa kavuşturacağız'' ifadelerini kullandı.

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel de AB'nin İsveç'in NATO üyeliğini desteklediğini ve Avrupa'yı daha güvenli hale getireceklerini kaydetti.

Avrupa ülkelerinin Rus gazından bağımsız bir hale gelmesi gerektiğini vurgulayan Michel, gelecek hafta yapılacak AB zirvesinde AB'nin Rus petrolüne yönelik yaptırımları konusunda bir karar çıkmasını umduğunu dile getirdi.

 

Independent Türkçe, AA, Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU