SpaceX Başkanı, taciz iddialarının odağındaki Elon Musk'ı savundu

"Bu iddialara benzer bir şey ne gördüm ne de duydum"

Dünyanın en zengini olan Elon Musk, Twitter'ı satın alma girişimini askıya aldığını duyurmuştu (AFP)

SpaceX Başkanı Gwynne Shotwell, cinsel taciz iddiasıyla gündeme gelen Elon Musk'ı savundu.

Shotwell, şirket çalışanlarına cuma gönderdiği ve New York Times'ın iki gün önce yayımladığı e-postada, iddiaların yalan olduğuna inandığını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

20 Mayıs'ta Amerikan basınında çıkan bir haberde iddiayı gündeme getiren ve ismi açıklanmayan kişi, arkadaşının taciz edildiği sırada SpaceX'in jet filosunda sözleşmeli kabin görevlisi olarak çalıştığını iddia etmişti.

Haberde Musk'ın ereksiyon halindeyken cinsel organını kendisine masaj yapan çalışana gösterdiği, rızası olmadan onun bacağını okşadığı ve "daha fazlasını yapması halinde" ona at almayı teklif ettiği öne sürülmüştü.

İddiaya göre Musk, 2016'da yaşanan olaydan iki yıl sonra, çalışanın dava açmayacağına dair verdiği söz karşılığında 250 bin dolar ödemişti.

İddialara yanıt veren Musk ise bu olaya dair çok daha fazla detay olduğunu söylemişti.

Olayın "siyasi bir motivasyonla" gündeme getirildiğini belirten Musk, "Eğer cinsel tacize eğilimli olsaydım, bu 30 yıllık kariyerim boyunca muhtemelen ilk kez şimdi ortaya çıkmazdı" demişti. 
 


Musk ayrıca Twitter hesabında yaptığı açıklamada, "Kayda geçsin, bu çılgın suçlamalar tamamen gerçek dışı" ifadesini kullanmıştı. 

"Ne gördüm ne de duydum"

SpaceX Başkanı Shotwell de iddiaların yayımlandığı gün yolladığı e-postada "Şansen iddiaların yanlış olduğuna inanıyorum" dedi.

Teknoloji milyarderiyle 20 yıldır çalıştığını vurgulayan Shotwell, "Bu iddialara benzer bir şey ne gördüm ne de duydum" diye konuştu.

SpaceX Başkanı, şirketin taciz suçlamalarını çok ciddiye aldığını ve insan kaynakları biriminin bütün iddiaları araştırdığını da sözlerine ekledi.

 

Independent Türkçe, New York Times, CNBC

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU