Amber Heard'ün, Johnny Depp'in "kısa" avukatıyla dalga geçtiği paylaşımı gün yüzüne çıktı

Avukat Adam Waldman, Amber Heard'ün aile içi şiddet suçlamalarının "aldatmaca" olduğunu öne sürmüştü

Amber Heard'ün 2021'de Johnny Depp'in avukatına yanıt olarak yazdığı tweet (Law & Crime)

Amber Heard'ün, aile içi şiddet iddialarının "aldatmaca" olduğunu öne süren Johnny Depp'in avukatının boyuyla alay ettiğini gösteren eski bir tweet yeniden gün yüzüne çıktı.

Eski çiftin milyonlarca dolarlık iftira davasında, Heard'ün 26 Mart 2021 tarihli bir sosyal medya gönderisi salı günü jüri üyelerine gösterildi. Söz konusu gönderide Heard, Depp'in eski avukatı Adam Waldman'ın bir tweet'ine cevap veriyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Avukat Waldman, Birleşik Krallık'taki (BK) bir mahkemenin Depp'in The Sun gazetesi aleyhine açtığı davayı temyize götürme talebini reddetmesi sonrası Heard'ün öne sürdüğü istismar iddialarını zayıflatmak maksadıyla aktrisin bir fotoğrafını Twitter'da paylaşmıştı.

Depp, The Sun'da yayımlanan ve kendini "karısını döven kişi" diye niteleyen makale nedeniyle tabloid yayına açtığı iftira davasını Ekim 2020'de kaybetmişti.

Avukat, Twitter gönderisinde "12/15/15 iddiası 'Kaburgalarımda morluklar vardı. Vücudumun her yerinde morluklar vardı. Darbeleri savuşturmaya çalışırken dirseklerimle bileklerimin arasında morluklar oluştu. İki gözüm de morarmıştı. Burnum kırılmıştı. Dudağım patlamıştı" demişti.

Yargıç Nichols: ona inanıyorum. BK Temyiz Mahkemesi: ona inanıyoruz. Ama eyvah... FOTOĞRAF ÇEKİMİ!

Heard, makyajlı olduğunu söyleyerek karşı saldırıya geçti ve Waldman'la "kısa" olduğu için alay etti.

Tweet'te şöyle yazıyordu:

Evet Bay Waldman, o anda yüzümde makyaj olabilir ama siz her zaman kısa boylu kalacaksınız.

Waldman'ın orijinal tweet'i, hesabının Twitter'ın gizli bilgi politikasını ihlal ettiği gerekçesiyle sosyal medya platformunca askıya alınmasıyla birlikte kaldırıldı.

Heard'ün sosyal medya paylaşımı, Aquaman aktrisinin salı günü yoğun geçen çapraz sorgusunda Depp'in hukuk ekibince mahkemeye sunuldu.

Depp, eski eşinin 2018'de The Washington Post için kaleme aldığı ve kendini "aile içi şiddeti temsil eden kamusal bir figür" olarak tanımladığı görüş yazısı üzerine iftira iddiasıyla Heard'e dava açmıştı.

Karayip Korsanları'nın (Pirates of the Caribbean) oyuncusunun adı "Cinsel şiddete karşı sesimi yükselttim ve kültürümüzün gazabına uğradım. Bu değişmek zorunda" başlıklı makalede geçmiyor.

Ancak Depp, makalenin gerçek dışı bir şekilde kendisinin aile içi istismarcı olduğunu ima ettiğini (şiddetle reddettiği bir şey) ve bunun Hollywood'da rol bulmakta zorlanmasına yol açtığını öne sürüyor. Depp, 50 milyon dolar tazminat talep ediyor.

Depp'i kendi aleyhine "karalama kampanyası" düzenlemekle suçlayan ve söz konusu davayı "taciz ve istismarın" devamı şeklinde niteleyen Heard de 100 milyon dolarlık bir karşı dava açmıştı.

Heard'ün iftiraya karşı iddiası ilk başta Waldman'ın, Heard'ü Depp'in elinden aile içi şiddete uğradığına dair yalan söylemekle suçladığı yorumları üzerinden yapılmıştı.

Waldman, aktrisin suçlamalarını "sahte", "cinsel şiddet aldatmacası" ve "pusu" diye nitelemişti.

Avukat daha sonra Depp'in hukuk ekibinden çıkarılmıştı.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU