Donald Trump, Mehmet Öz'ün rakibine saldırdı

Açıklama, Kathy Barnette anketlerde aniden yükselirken geldi

(AP)

Pensilvanya'dan Senato'ya seçilmesini istediği aday ön seçimlerde sorun yaşamaya devam ederken eski ABD Başkanı Donald Trump, Cumhuriyetçilerin Senato adayı Kathy Barnette'in seçilemez biri olduğunu söyleyerek yarım ağızla eleştirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Birçok muhafazakar, onların memnuniyetsizliğine rağmen Trump'ın ön seçimde eski televizyon sunucusu ve hekim Dr. Mehmet Öz'ü desteklemesini eleştirmişti. Fox News'un yakın zamanda yaptığı anket, Dr. Öz'ün martta yüzde 15 olan oy oranını mayısta yüzde 22'ye çıkararak 7 puan artırdığını fakat ön seçimde oy verecek Cumhuriyetçilerin yüzde 46'sının eski televizyon sunucusu hakkında olumsuz görüşleri olduğunu ortaya koydu.

Diğer taraftan aynı anket siyahi, kadın, eski asker ve muhafazakar bir yorumcu olan Barnette'in martta oy oranını yüzde 9'dan yüzde 19'a yükselttiğini de gösteriyor. Bu, aradaki farkın hata payı içinde kaldığı ve Barnette'in, Trump'ın tercih ettiği adayın hemen ardına yerleştiği anlamına geliyor. The Club for Growth bu hafta Barnette'i destekleyen bir reklam yayımladı.

Ne var ki Trump, Inside Elections'tan Jacob Rubashkin'in Barnette'e ait İslamofobik tweetleri ortaya çıkarmasının ardından endişelerini dile getirdi.

Eski ABD Başkanı açıklamasında, "Kathy Barnette, Radikal Sol Demokratlara karşı genel seçimi kazanmayı asla başaramayacak" ifadelerini kullandı.

Geçmişinde doğru dürüst açıklanmamış veya incelenmemiş çok fazla şey var ama bunu becerirse, Cumhuriyetçi Parti'de muhteşem bir geleceği olacak ve ben de sonuna kadar onun arkasında duracağım.
 


Endişelerini giderdiği takdirde onu destekleyeceğini söylemesine rağmen Trump, yine de Dr. Öz'e verdiği desteği savunuyor.

Muhtemelen Demokratların Senato adaylığında öne çıkan Vali Yardımcısı John Fetterman'a atıfta bulunarak, "Dr. Öz, Pensilvanya'daki çıldırmış, akıl hastası Demokrat'ı kolayca yenebilecek tek kişi" dedi.

Ön seçimde ona verilmeyen her oy, sonbahardaki zafere karşı verilmiştir!

Eski Başkan, 2016'da, 1988'den bu yana Pensilvanya'yı kazanan ilk Cumhuriyetçi başkan adayı olmuş fakat 2020'de kilit taşı eyaletini (Pensilvanya, ABD'nin oluşumunda oynadığı hayati rol nedeniyle kilit taşı eyaleti [keystone state] diye anılmaktadır -ed.n.) Başkan Joe Biden'a kaptırmıştı. Şu anda Cumhuriyetçiler, 6 Ocak'taki isyanda oynadığı rol sebebiyle Trump'ın hüküm giymesi yönünde oy kullanan 7 Cumhuriyetçiden biri olan emekli Senatör Pat Toomey'nin yerine geçmek için yarışıyor.

İnanılmaz derecede etkili olmaya devam eden Trump, ilk başta Sean Parnell'i desteklemiş, daha sonra ise Parnell çocuk velayeti davasında ayrıldığı eşini ve çocuklarını istismar ettiği iddialarının ortaya çıkmasının ardından kampanyasını sonlandırmıştı.

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU