Antoine Griezmann Barcelona'da

Barcelona Kulübü, Atletico Madrid'de forma giyen Fransız forvet Antoine Griezmann'ı kadrosuna kattığını açıkladı

Antoine Griezmann / Fotoğraf: Reuters

İspanya Birinci Futbol Ligi (La Liga) ekiplerinden Barcelona, Atletico Madrid'in Fransız forveti Antoine Griezmann'ı transfer ettiğini duyurdu.

Katalan temsilcisinin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "FC Barcelona, Antoine Griezmann'ın Atletico Madrid'den serbest kalma bedeli olan 120 milyon euroluk satın alma opsiyonunu ödedi" ifadelerine yer verildi.

 

 

Barcelona Kulübü, Griezmann'la 5 yıllık sözleşme imzaladı. Yıldız futbolcunun serbest kalma bedeli ise 800 milyon euro olarak belirlendi.

Griezmann'ın basına tanımıtı önümüzdeki günlerde yapılacak.

28 Temmuz 2014'ten beri Atletico Madrid'de oynayan Antoine Griezmann, kırmızı-beyazlı formayla çıktığı 257 maçta, 133 gol, 50 asistlik performans sergiledi.

Griezmann ayrıca futbol tarihinde, Neymar (222 milyon euro), Kylian Mbappe (180 milyon euro), Joao Felix (126 milyon euro) ve Philippe Coutinho'dan (120 milyon euro artı başarıya bağlı 40 milyon prim) sonra en pahalı 5. transfer oldu.

Atletico Madrid transfere itiraz etti

Atletico Madrid Kulübü, Fransız futbolcu Antoine Griezmann'ın 120 milyon euroluk serbest kalma bedelini ödeyerek Barcelona'ya transfer olmasına itiraz etti.

Barcelona'nın Griezmann ile 5 sezonluk sözleşme imzalayacağını duyurmasının ardından yazılı bir açıklama yayımlayan Atletico Madrid, Fransız futbolcunun serbest kalma bedeli olarak ödediği 120 milyon euronun yeterli olmadığını belirtti.

Atletico Madrid, Griezmann'ın serbest kalma bedelinin 120 milyon euro değil 200 milyon euro olduğunu vurgulayarak, Barcelona'dan kalan 80 milyon euroyu ödemesini istedi.

Griezmann'ın avukatları aracılığıyla La Liga kurumuna giderek Barcelona'dan aldığı parayla 120 milyon euroluk serbest kalma bedelini ödediği belirtilen açıklamada, Katalan kulübü ile Fransız futbolcu arasındaki anlaşmanın aslında 14 Mayıs'ta yapıldığını, o tarihte de Griezmann'ın serbest kalma bedelinin 200 milyon euro olduğu savunuldu.

Yıldız oyuncunun sözleşmesindeki serbest kalma bedelinin 1 Temmuz itibarıyla 200 milyon eurodan 120 milyon euroya inmesine rağmen, Barcelona'yla yapılan anlaşmanın bu tarihten önce olduğuna dair bilgiler olduğunu kaydeden Atletico Madrid, kulübün haklarını ve meşru çıkarlarını savunmak için gerekli sürecin başlatıldığını duyurdu.

Atletico Madrid, Barcelona'ya tepki göstermişti

Atletico Madrid Kulübü, takımdan ayrılmak isteyen Fransız futbolcu Antoine Griezmann ve transfer görüşmelerine başladığını açıklayan Barcelona'yı sert bir dille eleştirmişti.

Barcelona Kulübü Başkanı Josep Maria Bartomeu'nun, Griezmann'ın transferi için görüşmelere başladıklarını duyurmasının ardından Atletico Madrid Kulübü, yazılı bir açıklama yaparak, Barcelona ve Griezmann'ı "saygısızlıkla" suçlamış ve Fransız futbolcunun mevcut sözleşmesini yerine getirerek pazar günü başlayacak takımın sezon öncesi kampına katılmasını istemişti. 

Bartomeu, geçtiğimiz hafta düzenlediği basın toplantısında, "Griezmann ile ilgileniyoruz. Yönetim Kurulu Başkanımız Oscar Grau perşembe günü Atletico Madrid Yönetim Kurulu Başkanı Gil Marin ile bu futbolcunun transferi için toplantı yaptı" değerlendirmesinde bulunmuştu.

 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU