Kendisi tutuklanırken 8 aylık bebeği ölen baba cinayetten yargılanacak

Polis adamın kızının arabada uyuduğundan bahsetmediğini öne sürdü

Davied Japez McCorry Whatley'ye ikinci dereceden cinayet davası açıldı (WSB-TV Channel 2)

ABD'nin Georgia eyaletinde polis teşkilatından silahını almaya giden ve akabinde tutuklanan bir adam, bu esnada 8 aylık kızını sıcak bir arabada bırakarak çocuğun ölmesine neden olduğu için cinayetten yargılanacak.

Yetkililer, Grayson şehrinde yaşayan 20 yaşındaki Davied Japez McCorry Whatley'nin salı günü öğleden sonra eşya bölümünde tutulan silahını geri almak için Snellville Polis Teşkilatı'na gittiğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ateşli silahların ağır suçlardan hüküm giymiş birine verilmemesini sağlamak için standart bir uygulama olan sabıka kaydı kontrolü üzerine memurlar, Whatley hakkında şartlı tahliye ihlali nedeniyle tutuklama emri olduğunu fark etti.

Çarşamba günü düzenlenen basın toplantısında polis, Whatley'nin gözaltına alınırken bebeği Nova'yı arabada bıraktığından hiç bahsetmediğini söyledi.

Dedektif Jeff Manley "Kızının Snellville Polis Teşkilatı'ndan iki bina ötedeki arabada olduğu gerçeğine ilişkin hiçbir şey söylemedi" dedi.

Polis memuru, Whatley'in polis teşkilatına geldiği andan Gwinnett County Hapishanesi'ne aktarıldığı ana kadar geçen 40 dakikadan uzun süre boyunca polis vücut kamerası ve araç yol kamerasıyla kaydedildiğini ekledi.

Whatley ailesi adamın kızını kontrol etmesi için polise yalvardığını söyleyerek yetkililerin iddialarına karşı çıktı.

Çocuğun büyükannesi Leticia Padilla, WSB-TV'ye yaptığı açıklamada "Bu durumun yaşanması gerekmiyordu. Yapmaları gereken tek şey dinlemekti. Yalan söylediğini düşündüler" dedi.

Padilla, polis memurlarının birinin çocuğu alacağı yönünde oğlunu temin ettiğini de ekledi. Oğlunun nihayetinde bir arkadaşını arayabildiğini ve arkadaşının daha sonra kendisine haber vererek Nova'nın hâlâ arabada olduğunu söylediğini belirtti.

Whatley'in tutuklanmasından neredeyse 7 saat sonra büyükanne Nova'yı bir tıp merkezinin acil servisine götürdü fakat Nova'nın öldüğü açıklandı. Memurlar bebeğin belediye binasının önündeki arabada bırakıldığını ve büyükannesinin bebeği arabadan çıkardığını tespit etti.

Padilla televizyon kanalına "İstediklerini söyleyebilirler. İzlerini kaybettirmek zorundalar" dedi.

Georgia Soruşturma Bürosu'ndan ajan Lisa Vorrasi, Whatley'in şartlı tahliye ihlali yasal suçlamasının kefaretinin ödendiğini ve hapisten çıktığını fakat çarşamba sabahı tekrar tutuklanarak kendisine ikinci dereceden cinayet davası açıldığını söyledi.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU