Bridgerton yıldızı: Lezbiyen bir yönetmen eşcinsel olduğumu açıklamamamı istemişti

Golda Rosheuvel kendisini rahatsız eden deneyimini anlattı

Bridgerton, Netflix'in en çok izlenen orijinal içeriklerinden biri (Netflix)

Dijital yayın platformu Netflix'in popüler dizisi Bridgerton'da oynayan Golda Rosheuvel bir keresinde lezbiyen bir yönetmenin kendisine eşcinsel olduğunu açıklamamasını tavsiye ettiğini açıkladı.

Bridgerton'da Kraliçe Charlotte'ı canlandıran 52 yaşındaki lezbiyen aktris, Just for Variety adlı podcastte Marc Melkin'in sorularını yanıtladı. Rosheuvel programda şu ifadelerini kullandı:

Kimliğimizi açıklamak, gurur duymak, temsil edilmek ve röportajlarda eşcinsel olduğumu söyleyip söylememem gerektiğine dair konuşuyorduk. Ve cevap kesinlikle hayırdı. Bana, 'Bunu kesinlikle yapmamalısın. Bir oyuncu olarak kariyerini mahveder ya da mahvedebilir' dedi.

LGBTQ+ bireylerin haklarını savunan ABD merkezli Human Rights Campaign'in cumartesi New York'ta düzenlediği etkinlikte Eşitlik Ödülü takdim edilen aktris başından geçen olayı kuliste verdiği ayrı bir röportajda şöyle detaylandırdı:

Özellikle oyunculuk endüstrisinde bu alışılmadık bir hikaye değil. Bunun hâlâ kariyere zarar vereceğinden bahsediliyor. Bu gerçek bir şey. Ama benim için yönetmenin kendi kimliğini açıklaması çok ilginçti. Bahsettiği isteği ya da kesin olarak 'hayır' demesini gerçekten anlamamıştım.

Netflix projesiyle üne kavuşmadan önce Rosheuvel, Machbeth ve Othello gibi oyunlardaki performansıyla biliniyordu. Aktris, William Shakespeare'in ölümsüz eserinin farklı bir yorumunda Othello'nun lezbiyen versiyonunu canlandırmıştı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Neden kendisini gizlemediğini de açıklayan aktris, "Benim için mesele her zaman sahici olmakla ilgili. Hep kim olduğum ve nasıl bir yolculuk istediğimle alakalıydı" dedi. 

Aktris ailesinin kendisini hayatta her şeyin mümkün olduğunu öğreterek büyüttüğünü bu yüzden geri durmak yerine öne çıkmayı seçtiğini söyledi. 

9 yıldır Shireen Mula'yla birlikte olan oyuncu, Hollywood'un daha kapsayıcı olması gerektiğini ifade etti. 

Rosheuvel, 25 Mart'ta yayımlanan Bridgerton'ın 2. sezonunda izleyenlerle buluşmuştu. 

 

Independent Türkçe, Screenrant, NBC News

DAHA FAZLA HABER OKU