Gençlerin durumundan bahsederken gözleri dolan İYİ Partili Yılmaz: Ağlamakta utanılacak bir şey yok

“Özgürlük yok. Gelecek umudu yok. Bunlar bizim çocuklarımız. İster istemez gözlerim doldu, sesim titredi”

Türkiye’de gençlerin geleceğe dair umutsuzluğundan bahsederken gözleri dolan İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Prof. Dr. Bilge Yılmaz, “Ağlamakta utanılacak bir şey yok ama ben kolay gözleri dolan bir insan değilim” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

T24’ten Ayşe Acar’a konuşan Yılmaz, sosyal medyada gündem olan görüntüleri ile ilgili şunları söyledi.

O şekilde tanınmak ister miydim, bilmiyorum. Gençlerin yüzde 44'ü geleceklerinden umutsuz, arkalarına bakmadan ülkeden kaçıyor. Reklam arasında o videoyu seyrediyorduk. Felaket bir durum. Bugün gencecik bir insan 10 dakika sonra sildiği halde attığı tweetten tutuklanıyor. Benim de o yaşta oğlum var. Özgürlük yok. Gelecek umudu yok. Bunlar bizim çocuklarımız. İster istemez gözlerim doldu, sesim titredi. Ağlamakta utanılacak bir şey yok ama ben kolay gözleri dolan bir insan değilim. Türkiye'yi şehir şehir geziyorum, insanlar fiziksel olarak aç. Yağsız çorba yediriyorlar çocuklarına... Sosyal devlet politikaları çok hızlı devreye girmek zorunda. Çocuklarını besleyemeyen, eğitemeyen bir ülke kalkınamaz. 

Yılmaz, geçen günlerde FOX TV’de konuk olduğu programda genç işsizlik konusu hakkında konuşmuştu. Programda yurtdışında okumak isteyen lise öğrencilerinin görüşlerinin aktarıldığı bir videonun gösterilmesinin ardından Yılmaz duygulanmıştı.

 

T24, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU