Tinder Avcısı hakkında bu kez de İspanya'da yakalama emri çıkarıldı

Simon Leviev adını kullanarak dolandırıcılık yapan Şimon Hayut'un İspanya'da sahte kimlik kullandığı iddia edildi

31 yaşındaki Şimon Hayut'un yeniden parmaklıklar ardına dönebileceği belirtiliyor (Instagram/simon_leviev_official)

Tinder Avcısı olarak tanınan Şimon Hayut'un 30 Ocak 2019'da İspanya'da bir trafik suçu nedeniyle hakkında açılan soruşturmanın yeniden işleme konduğu iddia edildi. 

Maserati marka otomobilinin Los Lances Sur adlı plajda kuma saplanması nedeniyle üç yıl önce İspanyol polisinin dikkatini çeken Hayut'un kim olduğu o dönem tespit edilememişti. İddiaya göre Hayut yetkililere Michael Bilton adında bir turist olduğunu söylemişti. 

 

kimlik.jpg
Şimon Hayut'un kim olduğu üç yıl önce anlaşılamamıştı (Sur)

 

Daily Mail'in haberine göre 80 bin sterlinlik (yaklaşık 1 milyon 500 bin TL) otomobil kuma saplandığında Hayut, yanındaki kadınla birlikte plajda vakit geçiriyordu. 

Sahte kimlikleri tespit etmekle görevli bir polis memurunun Hayut'un dolandırıcılık vakalarını anlatan Netflix belgeseli Tinder Avcısı (Tinder Swindler) sayesinde onun gerçek kimliğini tespit ettiği bildirildi. 

 

şimon hayut
Şimon Hayut, 2019'da Michael Bilton adıyla İspanyol polisinin kayıtlarına girmişti (Sur)

 

Meşhur flört uygulaması üstünden tanıştığı kadınları dolandırmasıyla gündeme gelen ve Simon Leviev adını kullanan Hayut'un İspanya'da hapis cezasıyla karşılaşabileceği belirtildi. Hayut hakkında yakalama kararı çıkarıldı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ünlü mücevher markası Leviev'in sahibi ailenin soyadını kullanarak birçok kişiyi dolandıran Hayut, bahsi geçen belgesel sayesinde tüm dünyada tanınır hale gelmişti.  

Hayut üç kadını dolandırmaktan suçlu bulunduktan sonra Finlandiya'da iki buçuk yıl hapis yatmış ve 2017'de serbest bırakılmıştı. Tinder Avcısı, iki yıl sonra İsrail'de de benzer bir suçla 15 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. 

Hayut'a kendilerini taklit ettiği ve Leviev adını kullanarak yüklü harcamalar yaptığı için Leviev ailesi de dava açmıştı. Hayut, İsrailli elmas kralı Lev Leviev'in akrabası gibi davransa da aileyle herhangi bir bağı yok. 

 

Independent Türkçe, Daily Mail, Metro, Sur

DAHA FAZLA HABER OKU