Muğla'daki orman yangınında yaklaşık 500 futbol sahası büyüklüğünde alan kül oldu

Muğla'nın ciğerleri yandı, Dalaman'dan yükselen alevler Fethiye'ye sıçradı

Muğla'nın Dalaman ilçesinde çıkan yangını söndürme çalışmaları devam ediyor, rüzgar nedeniyle alevler Fethiye ilçesine bağlı Göcek Mahallesi’ne kadar ulaştı /  Fotoğraf: AA

Muğla'nın Dalaman ilçesindeki ormanlık alanda dün (10 Temmuz) öğle saatlerinde başlayan yangın rüzgarın da etkisiyle gittikçe büyüdü.

Yangın Fethiye'ye sıçradı. 

Orman yangını sonrası harekete geçen Muğla Valiliği ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri ile Orman Bölge Müdürlüğü koordinesindeki orman yangınlarıyla mücadele ekipleri, 13 dakika sonra Karaağaç mevkisi Kızılçam Koru Ormanları'nın bulunduğu alandaki alevlere ilk müdahaleyi gerçekleştirdi.

Yangın sonrası bölgeye ulaşan 520 personel, 105 arazöz, 18 dozer ve iş makinesiyle söndürme çalışmalarını gece boyu sürdürdü.

Sabahın ilk ışıklarıyla hava araçları da bölgede çalışmalara yeniden başladı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'de Rusya'daki temaslarının ardından bölgeye gitti.

Bakan Pakdemirli yangının tamamen kontrol altına alındığını belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Herhangi bir can kaybının yaşanmadığı yangında, faaliyette olmayan bir butik otelin tahliye edildiği, söndürme çalışmalarına katılan bir arazözün yandığı, bazı iş makinelerinin zarar gördüğü öğrenildi.

Muğla Valisi Esengül Civelek, Fethiye ilçesine kadar yayılan yangınla ilgili oluşturulan kriz merkezinde çalışmaları yönetiyor.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün de çalışmaları takip ediyor. 

İki mahalle boşaltıldı

Karacaağaç Mahallesi'nde başlayan yangın nedeniyle komşu Kayadibi ve Taşlıca mahalleleri boşaltıldı.

Jandarma ve Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri anonslar yaparak alevlerin tehdit ettiği mahalle sakinlerinden evlerini boşaltmalarını istedi. Ekiplerin çalışmasıyla her iki mahalledeki 34 ev tedbir amaçlı tahliye edildi.

Bölgedeki soğutma çalışmaları sürüyor.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

 

DAHA FAZLA HABER OKU