Galatasaray'da 26 Mart'taki genel kurul bir kez daha mahkemelik oldu: Seçimler iptal

Galatasaray Kulübü'nün 26 Mart'ta düzenlenen genel kurul toplantısına 10. Asliye Mahkemesi tedbir kararı koydu. Toplantıda alınan kararlar geçerliliğini yitirirken 30 Nisan'da düzenlenmesi planlanan seçim iptal edildi

Süper Lig ekiplerinden Galatasaray'ın saha içinde yaşadığı sıkıntılar, saha dışında da varlığını sürdürmeye devam ediyor.

Geçen yıl Mustafa Cengiz döneminde alınan seçim kararıyla başlayan ve Burak Elmas'ın başkanlık koltuğuna oturmasıyla süt liman olan Galatasaray'daki atmosfer, aradan geçen 9 ayda yerini kaosa bıraktı.

Süper Lig ve Türkiye Kupası'nda alınan başarısız sonuçlar sonrası Avrupa'da namağlup son 16 turunu garantileyen teknik direktör Fatih Terim'in görevine son veren Burak Elmas yönetimi, sıkıntılı günlerin fitilini ateşledi.

 

 

Terim kararı sonrası Domenec Torrent'in göreve gelmesiyle tartışmaları bitiremeyen Elmas yönetimi, 26 Mart'ta düzenlenen genel kurul toplantısına birçok sorunla gitti.

26 Mart'ta başlayan ve yaklaşık 25 saat süren toplantı sonunda idari açıdan ibra edilmeyen başkan Elmas ve yönetim kurulu, seçim kararı aldı.

İlk dava İstanbul Valiliği'nden geldi

Elmas'ın seçim kararı alması sonrası ilk dava İstanbul Valiliği'nden geldi.

İstanbul Valiliği, genel kurul toplantısını incelemeye alan Dernekler Masası'nın hazırladığı rapora istinaden 8. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde Galatasaray aleyhine dava açtı. Valiliğin tedbir kararı ise reddedildi.

 

 

Genel kurulla ilgili ikinci dava ise Galatasaray Kulübü üyelerinden ve aynı zamanda eski sicil kurulu başkanı olan Selçuk Erdoğmuş tarafından açıldı.

9. Asliye Mahkemesi'ne "tüzük ve mevzuata aykırı davranışlar" gerekçesiyle başvuruda bulunan Erdoğmuş, toplantıda alınan kararların iptalini ve bu yönde ihtiyati tedbir kararı verilmesi talebinde bulundu.

Erdoğmuş'un tedbir talebi 9. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından reddedildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Üçüncü başvuruda 10. Asliye Mahkemesi tedbir kararı verdi

30 Nisan'da Metin Öztürk ve Eşref Hamamcıoğlu'nun iki aday olarak gireceği başkanlık seçimine hazırlık sürerken İstanbul 10. Asliye Hukuk Mahkemesi'nden Galatasaray'da soğuk duş etkisi yaratacak karar çıktı.

Galatasaray'da genel kurul üyesi olan Fırat Develioğlu, 10. Asliye Mahkemesi'ne 26 Mart'taki genel kurulun iptali ve sonrasında 30 Nisan'da yapılması planlanan seçim kararı için tedbir kararı verilmesi talebiyle açtığı dava kabul gördü ve tedbir kararı çıktı.

 

Burak Elmas-AA.jpg
Burak Elmas / Fotoğraf: AA

 

30 Nisan'daki seçimler iptal, tek yol istifa

Galatasaray'da ibra edilmediği için seçim kararı alan Burak Elmas, seçim takvimini açıklamış ve 30 Nisan'da seçim olacağını duyurmuştu.

10. Asliye Mahkemesi'nin kararı sonrası iki adayın yarışacağı seçim şimdilik iptal edildi.

Yeniden seçim konusu ise tek bir şarta bağlı. 

Mevcut başkan Elmas'ın istifa etmesi durumunda tüzük kuralları gereği genel kurul toplanarak 1 ay içerisinde yeni başkan seçebilecek.

Aksi taktirde mahkeme sonucu belli olmadan Galatasaray'da seçim gerçekleştirilemeyecek.

Galatasaray Başkanı Elmas, NEF Stadyumu'nda yönetim kurulu üyeleriyle kararı değerlendiriyor.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU