Prens Charles ve Prens Harry arasındaki "15 dakikalık" gizli görüşmede neler yaşandı?

Baba ve oğulun görüşmesinin olumlu geçtiği bildirildi

Prens Harry, Birleşik Krallık ziyaretine oğlu Archie ve kızı Lilibet'i getirmedi (AP)

Prens Charles ve oğlu Prens Harry arasında perşembe sabahı Windsor Kalesi'nde gerçekleşen gizli görüşmenin sadece 15 dakika sürdüğü iddia edildi. Söz konusu görüşme Kraliçe II. Elizabeth'in ısrarıyla gerçekleşmiş. 

Daily Mail'in haberine göre Prens Harry, babası Galler Prensi'yle görüştükten sonra büyükannesi Kraliçe II. Elizabeth'le bir araya geldi. Sussex Dükü'nün eşi Meghan Markle'la birlikte gittiği 95 yaşındaki hükümdarın konutundaki "atmosferin çok daha sakin" olduğu belirtildi. 

Kraliyet ailesinin üyeleri St. George Şapeli'nde düzenlenen Kutsal Perşembe ayini için toplanmıştı. 

Görüşmeye dair bilgi aktaran kaynaklardan biri Prens Harry'nin Kraliçe'yi her zaman güldürdüğünü ve Kraliçe'nin onun bu özelliğini sevdiğini söyledi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Prens Harry, organizasyonuna destek verdiği Invictus Games turnuvası için Hollanda'ya gitmeden önce Birleşik Krallık'ta mola vermişti.Sussex Dükü, Los Angeles'tan doğrudan Lahey'e gitmek yerine, babası ve büyükannesini görmek için önce Windsor'a uğramıştı. 

Bununla birlikte Prens Harry ve Meghan Markle'ın iki yıl önce Kraliyet ailesinden ayrılmasından bu yana Sussex Dükü'nün babasıyla arası hâlâ gergin ve buzlar tam olarak erimiş değil. 

Geçen yıl Oprah Winfrey'e verdiği röportajda Prens Harry, babasını kendisini desteklemediği için eleştirmiş ve mali desteği kesmekle suçlamıştı. 

Daily Mail'e konuşan kaynaklardan biri Prens Charles'ın yaşananlardan ötürü "kalbinin kırıldığını" ve Galler Prensi'nin oğlu için "kapıyı yine de açık tutup konuşmaya devam etmek istediğini" söyledi. 

Prens Charles ve Prens Harry arasındaki görüşmeye Galler Prensi'nin eşi Camilla'nın yarıda dahil olduğu aktarıldı. 

Söz konusu görüşmelerin her şeye rağmen "olumlu" geçtiği bildirildi. 

Bununla birlikte Prens Harry, ağabeyi Prens William'la görüşmedi. Cambridge Dükü'nün bir arkadaşı ona dair, "Harry hakkında konuşmayı sevmiyor. Başını ağrıttığını söylüyor" dedi. Kaynak ayrıca, "Uzlaşma ihtiyacını ve tüm bunları anlıyor ama Harry'nin babasını 'pusuya düşürmesinden' de endişeleniyor" ifadelerini ekledi. 

 

Independent Türkçe, The Sun, The New York Post, Daily Mail

DAHA FAZLA HABER OKU