Adalet Bakanı Gül'den Tahir Elçi soruşturması yorumu: Umarız bütün failler ortaya çıkacak

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül Diyarbakır ziyaretinde, Tahir Elçi cinayetine ilişkin soruşturmanın devam ettiğini ve soruşturma tamamlanınca sonuçlarının kamuoyuyla paylaşılacağını söyledi

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül Diyarbakır Barosu ziyaretinde Tahir Elçi ile ilgili açıklamalarda bulundu / Fotoğraf: AA

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Rudaw Diyarbakır muhabirinin “Diyarbakır ziyaretinizde baroyu da ziyaret ettiniz. Tahir Elçi cinayeti ile ilgili bir gelişme var mı?” sorusuna şu sözlerle cevap verdi:

Evet bugün Diyarbakır Baromuzu da ziyaret ettik. Diyarbakır Barosu Başkanlarından Tahir Elçi’yi rahmetle anıyorum. Tahir elçi hukukun ve demokrasinin daha üstün olması için gayret gösteren bir hukuk adamıydı. Vefatı bizleri derinden üzdü. Bu vesileyle rahmet anıyor, acılı ailesine ve tüm sevenlerine tekrardan üzüntülerimi ve taziyelerimi bildiriyorum.

 

Abdulhamit Gül.jpg
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül Diyarbakır Barosu'nu ziyaret etti / Fotoğraf: Independent Türkçe

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Soruşturma tamamlanınca kamuoyuyla paylaşılacak”

Savcılık soruşturmasının devam ettiğini ve yargısal bir süreç olduğu için herkesin titiz ve özenli bir şekilde sonuçlandırılacak soruşturmayı beklediğini ifade eden Gül, “Umarız tüm çıplaklığıyla, tüm boyutlarıyla bu olayın bütün sebepleri, bütün failleri ortaya çıkacaktırBizler de hukuk adamları ve Tahir Elçi’nin meslektaşları olarak bu süreci takip edeceğiz. Savcılık makamı da soruşturma tamamlanınca bunu kamuoyuyla paylaşacaktır” diye konuştu.

Yargı Paketi ile ilgili sorusuna Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Yargı Paketi hakkında açıklama yaptığını anımsatan Gül, “Bu beş yıllık süre için yargı reformuna ilişkin önerilerdi. Birinci Yargı Paketi ile ilgili bakanlığımızın önerileri de paylaşıldı. Ve burada özellikle düşünce ve ifade özgürlüklerinin daha da güçlendirilmesine ilişkin vurguların bu dönemde çok önemli olduğuna inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU