İrlanda'da Sovyet bayrakları ve Z işaretiyle Rusya'ya destek konvoyu

Konvoy sosyal medyada tepki çekti

Sosyal medyada bazı kullanıcılar konvoya tepki gösterdi (Twitter / @JustDave87)

İrlanda'nın başkenti Dublin'de Rusya bayraklarıyla otoyola çıkan bir konvoy tepki topladı.

Ukrayna'nın Dublin Büyükelçiliği'nin 10 Nisan'da Twitter'dan yaptığı paylaşımında, üzerinde İrlanda ve Rusya bayrakları olan yaklaşık 10 araçlık bir konvoyun görüntüleri yer aldı. Bir başka kullanıcıysa konvoyun Dublin'in en işlek otoyollarından M50'de hareket halindeyken görüntülerini paylaştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Görüntülerde konvoyun en başında, üzerinde "Z" harfi yer alan arazi tipi bir aracın olduğu dikkat çekti. Ayrıca araçlardan bazılarında Sovyet bayrağı olduğu da görüldü.

İşgalci Rus birliklerinin araçlarının üzerinde yer alan "Z" harfinin tam anlamı bilinmezken, Rus alfabesinde olmayan bu harf savaşta Kremlin'i destekleyenlerin sembolü haline geldi.

Guardian'ın haberinde konvoyun Dublin havalimanından yola çıkarak M50'den geçtiği bildirildi.

Büyükelçiliğin paylaşımında, "İrlanda'da yaşayan bu Rusların, ikamet ettikleri ülkeye ve Ukrayna'daki savaşa karşı çıkan İrlandalılara yönelik tamamen saygısızca davranmaları kesinlikle mide bulandırıcı. Cinayetlerin ve zulümlerin sembolü "Z"'nin her demokratik devlette yasaklanması gerekli" ifadeleri yer aldı.
 


Sosyal medyada konvoya tepki gösteren kullanıcılardan biri, "Burada olmalarını istemiyorum, onlara da bunu bildirmek isterim" derken, bir başka kişi de "Buna katılanların isimlerini açıklayın ve hak ettikleri şekilde dışlansınlar" ifadelerini kullandı.

Bazı Twitter kullanıcılarıysa bayrakların ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini savunarak "Üzgünüm dostum, etraftakilere hangi ulusal bayrağı taşıyıp taşıyamayacaklarını söyleme hakkının olmadığı özgür bir ülkede yaşıyoruz" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 24 Şubat'ta verdiği askeri operasyon emriyle başlayan savaşın 50. gününde de çatışmalar devam ediyor.

İrlanda, Rusya'ya karşı yaptırımların ağırlaştırılmasını savunurken, savaştan kaçan yaklaşık 20 bin Ukraynalı sığınmacıya da ev sahipliği yapıyor.



Independent Türkçe, Guardian, Irish Times

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU