Ünlü ekonomist: "Bitcoin 1 milyon doları geçerse Batı uygarlığı çökmüş demektir"

Bitcoin 2022‘de konuşan Mike Novogratz, "BTC'nin sonsuzluğa gitmesi, Batı dünyasının geri kalanının gerçekten parçalandığı anlamına gelir" dedi

(Unsplash)

Bitcoin'e erken yatırım yapan bir isim, bir başka çok büyük fiyat artışının ancak Batı toplumu çökerse gerçekleşeceği uyarısını yaptı.

ABD'nin Florida eyaletinin Miami şehrindeki Bitcoin 2022 konferansının açılış etkinliğinde konuşan Galaxy Investment Partners CEO'su Mike Novogratz, BTC'nin gelecek yıllarda 1 milyon dolara ulaşabileceği ancak daha yüksek bir miktarın muhtemelen ABD dolarının ölümüne işaret edeceği öngörüsünde bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kripto para birimi şu anda son iki yılda kabaca yüzde 800 ve son 5 yılda yüzde 4000'den fazla artmış durumda ve şu anda 43 bin dolar civarında işlem görüyor.

Novogratz'a göre, gelecek 5 yıl içinde benzer bir fiyat artışıyla Bitcoin'in değeri 1 milyon doları aşacak olsa da böyle bir olasılık ancak toplum "parçalanırsa" gerçekleşecektir.

Popüler kripto yorumcusu Anthony "Pomp" Pompliano'nun Bitcoin fiyatının potansiyel olarak ne kadar yükselebileceği sorusuna karşılık Novogratz, 1 milyon dolar (Pompliano da dahil konferansa katılan bazı kripto tutkunlarının standartlarına göre nispeten muhafazakar bir tahmin) öngördü.

Pompliano, bu öngörüyü alkışlayan kalabalığa cevaben şunları söyledi:

Arkadaşlar neyi alkışlıyorsunuz, o buradaki en karamsar kişi... Asla 1 milyon doların üzerine çıkmayacak mı?

 

Anthony Pompliano ve Mike Novogratz (Bitcoin 2022).jpg

Anthony "Pomp" Pompliano (solda) 6 Nisan 2022'de Florida'nın Miami şehrinde düzenlenen Bitcoin 2022'nin açılış oturumunda Mike Novogratz'la konuşuyor (Bitcoin 2022)


Novogratz, şu anda Bitcoin'in yaklaşık 15 katı olan altının mevcut piyasa değerine atıfta bulunarak tahminini savundu.

Fiyatları tahmin etmek gerçekten karmaşık bir şey, bu yüzden kendimi yarım milyona çıkardım çünkü bu altının piyasa değeri fakat altının piyasa değeri yükselebilir ve [Bitcoin] altının yerini alabilir.

Bazı yönlerden, bu belki de bir Bitcoin kalabalığına kafirce gelecek, yatıyorum ve ABD ekonomisini yönetenlerin işleri mahvetmemesi için dua ediyorum. Çünkü yöneticiler işi batırdığında toplumlara ne olduğunu görüyorum: Son 6 haftada tam anlamıyla iflas eden Rus arkadaşlarım var; iyi yaşamları vardı ve şimdi yok; tüm birikimlerinin yok olduğunu gören Türk arkadaşlarım var.

Doların güçlü kalması ve Bitcoin'in sonsuzluğa gitmemesi için gerçekten dua ediyorum çünkü Bitcoin'in sonsuzluğa gitmesi, Batı dünyasının geri kalanının gerçekten parçalandığı ve sosyal düzeni kaybettiğimiz anlamına gelir.

Ama bence Batı'da istikrarla yarım milyona ve bir milyona ulaşabiliriz. Bizim için bundan çok daha yükseğe çıkmak, Batı'nın istikrarının kaybolduğu anlamına gelir.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/tech

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU