Disney oyuncusu, kadın meslektaşlarının genç yaşta "fazlasıyla cinselleştirildiğini" söyledi

Oyuncu, "Kanalda rol alan bazı genç kadınlarla alay edenler karşısında son derece savunmacıyım" dedi

(AP)

Cole Sprouse yeni röportajında şöhretin çocuk oyunculara verdiği zarardan bahsetti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Riverdale dizisinin yıldızı, ikiz kardeşi Dylan'la birlikte Adam Sandler'ın Süper Baba (Big Daddy) filminde rol alarak kariyerine genç yaşta başlamıştı.

İkili daha sonra 11 yaşındayken Disney Channel'da kendi dizileri Zack & Cody'nin Lüks Yaşamı'nı (The Suite Life of Zack & Cody) çekmişti.

4 Nisan Pazartesi günü The New York Times'a konuşan Sprouse, büyürken kamuoyunun yoğun ilgisine maruz kalan diğer çocuk yıldızları savundu.

Sprouse, "Çocuk yıldızların sapıtmasından bahsettiğimizde, aslında şöhretin nasıl bir travma olduğundan bahsetmemiş oluyoruz" dedi.

En son HBO Max'in romantik komedisi Moonshot'ta rol alan oyuncu, kendi tecrübesini genç kadın yıldızlarla kıyaslayamayacağını söyledi.

Çıktığımız kanaldaki [Disney Channel] genç kadınlar, erkek kardeşimle benden çok daha erken yaşlardan itibaren o kadar fazla cinselleştirmeye maruz kaldı ki deneyimlerimizi karşılaştırmamızın kesinlikle hiçbir yolu yok.

Bu yüzden ben küçükken kanalda rol alan bazı genç kadınlarla alay edenler karşısında son derece savunmacıyım çünkü bu deneyimdeki insanlığı ve bunu atlatmak için ne gerektiğini yeterince kavradıklarını hissetmiyorum.
 

sprouse-twins-660-reuters.jpg
Dylan ve Cole Sprouse (Reuters)

 

Sprouse ikizleri, Zack & Cody'nin Lüks Yaşamı ve bu dizinin tüm spin-off'ları sona erdikten sonra New York Üniversitesi'nde okumak için oyunculuk dünyasına ara vermişti. Sonrasında ikisi de ekranlara dönerken, Cole bilindiği üzere CW'nin popüler dizisi Riverdale'de rol aldı.

Sprouse, Riverdale'in popülerliğinin patlamasından sonra dizinin oyuncu kadrosunda, Disney Channel yıldızıyken tanık olduğu şöhret etkilerinin aynılarını gözlemlediğini söyledi.

Oyuncu, "Bir yetişkin olarak bu şöhret oyununun ikinci büyük turundan geçtiğim için şöhretin bir grup genç yetişkinin üzerinde çocukken tecrübe ettiğim psikolojik etkilerin aynılarına neden olduğunu fark ettim" diye konuştu.

Sadece insanların büyüdükçe bunu daha kolay gizleyebildiğini düşünüyorum.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU