Antarktika'da penguen sayacak personel aranıyor

Başarılı adaylar, Antarktika Yarımadası'nın Goudier Adası'na, Gentoo penguenleri kolonisinin yanına yerleşecek

Antartika'daki Gentoo penguenleri yeni çalışma arkadaşlarınız olabilir (AFP)

Antarktika'daki dünyanın en ücra postanesi, penguenleri saymak için yeni personel arıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Birleşik Krallık Antarktika Mirası Vakfı (UKAHT), Port Lockroy'daki üssünü devam ettirecek ekibi arıyor ve beklendiği üzere yüzlerce başvuru alıyor.

Pandemiden bu yana şimdi ilk kez yeniden halka açılacak bu üs, genellikle kasımla mart arasında yaklaşık 18 bin kişiyi ağırlıyor.

Cambridge merkezli yardım kuruluşu, Antarktika'daki tarihi binaların ve eserlerin bakımından sorumlu mevsimlik postane müdürü görevi için genellikle her yıl ilan veriyor.

Başarılı adaylar, Antarktika Yarımadası'nın Goudier Adası'na Gentoo penguenleri kolonisinin yanına yerleşecek.

Adayların fiziksel açıdan zinde ve çevre bilincine sahip olması, özellikle de alanda şebeke suyu olmadığından asgari koşullarda nasıl yaşayabileceğini bilmesi gerekiyor.

Günlük görevler arasında postanenin ve hediye dükkanının işletilmesi, penguen sayımının yapılması ve Bransfield House'daki eserlerin bakımı var.
 


Seçilen adaylar 2019'dan bu yana üste yaşayan ilk kişiler olacak.

Port Lockroy, 1944'ten 1962'ye kadar Antarktika Yarımadası'nda kurulan ilk kalıcı Britanya üssüydü fakat 2006 itibarıyla müze ve postaneye dönüştürüldü.

UKAHT'nin Antarktika operasyonları yöneticisi Lauren Luscombe, BBC'ye konuştu:

Port Lockroy'un sorunsuz işlemesini sağlamak için gereken günlük görevlerin doğası göz önüne alındığında ekibe perakende satış deneyimi, müzecilik, koruma ve bina bakımı ve liderlik veya yönetim gibi bir dizi beceriyi ekibe katabilecek adaylar arıyoruz.

Ama bunun da ötesinde, başvuranların bize kim olduklarını göstermesi önemli; hem başvuruları aracılığıyla hem de aday seçme süreci esnasında onları tanımamız gerekiyor. Başarılı adaylar, 5 ay boyunca birbirine yakın mesafede yaşayacak, bu nedenle beceriler ve kişiliklerde doğru dengeyi kurmamız da hayati önemde.

UKAHT'nin internet sitesi aracılığıyla yapılacak başvurular için son tarih 25 Nisan Pazartesi günü saat 23.59.

İşe alınanlar bu yıl ekimde Cambridge'de bir hafta eğitim görecek ve daha sonra da Mart 2023'e kadar yaşayıp çalışacakları Antarktika'ya gidecek.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU