Evinden 5 fetüs çıkan kürtaj karşıtı aktivist, 110 fetüsü de "vaftiz edip gömdüğünü" öne sürdü

Polis geçen hafta kürtaj karşıtı aktivistin evinde 5 fetüs bulmuştu

Lauren Handy (WUSA9)

Washington polisinin kürtaj karşıtı aktivist Lauren Handy'nin evinde 5 fetüs bulmasından bir hafta sonra, kürtaj karşıtı bir grup, Handy'nin vaftiz edip özel bir mezarlığa defnini sağladığı 115 fetüs daha olduğunu iddia etti.

The Washingtonian'ın haberine göre, Kürtaj Karşıtı İlerici İsyan (Progressive Anti-Abortion Uprising - PAAU) adlı grup salı günkü basın toplantısında bir video gösterdi. Söylenenlere göre videoda aktivistler üzerinde "Curtis Bay Energy" yazan ve biyolojik tehlike etiketi olan karton bir koliyi mutfak bıçağıyla açıyor ve iddia ettiklerine göre çoğu gebelik döneminin ilk aşamalarında olan 115 fetüs buluyor.

Grup, bebekleri adlandırmak ve kutsamak için Handy'nin apartman dairesine bir rahibin geldiğini ve 110 fetüsü yeri tespit edilemeyen "özel bir mezarlığa" defnetmeden evvel cenaze töreni düzenlendiğini açıkladı.

Grubun aktivizm direktörü Handy, basın toplantısında şöyle dedi:

Benim idarem altında geçirdikleri 5 günde, kürtaj şiddetinin 115 mağduruna vaftiz edilmemiş çocuklar için cenaze töreni düzenlendi ve 110'u... özel bir mezarlıkta uygun biçimde defnedildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

The Daily Beast'in haberine göre, 25 Mart'ta Handy ve diğer birkaç aktivist kürtajları protesto için Washington Surgi-Clinic'e gittiğinde burada, kliniğin dışındaki kamyonuna biyolojik tehlike kolileri yükleyen bir şoföre rastladı.

İddiaya göre grup, fetüslere "uygun bir cenaze töreni" yapma sözü vererek şoförü bir koliyi kendilerine teslim etmeye ikna etti.

Söz konusu basın toplantısında, PAAU kurucusu ve icra direktörü Terrisa Bukonivac, ABD Adalet Bakanlığı'nın klinikteki doktorlardan Cesare Santagelo'yu kovuşturması gerektiğini söyledi.

Şoförün işvereni Curtis Bay Tıbbi Atık Hizmetleri, grubun açıklamasını yalanladı.

Pazartesi günü mahkemeye çıkan Handy, polisin evinde 5 fetüs bulmasından yaklaşık bir hafta sonra, Ekim 2020'de bir kürtaj kliniğine erişimi engellediği suçlamasını reddetti.

Handy hakkında geçen çarşamba günü, bir kürtaj kliniğine erişimi engellemek ve halkın üreme sağlık hizmetlerine erişiminin bireyler tarafından fiziken engellenmesini yasaklayan Klinik Girişlerine Erişim Özgürlüğü Yasası'nı ihlal etmekle dava açılmıştı.

ABD Adalet Bakanlığı, Handy'nin Ekim 2020'deki abluka sebebiyle dava açılan 9 kişiden biri olduğunu ve grubun "vücutlarını, mobilyaları, zincirleri ve ipleri" kullanarak kliniğin işlemesini engellemekle suçlandığını belirtiyor.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU