Morbius'un yönetmeni, kendi filmindeki sürprizi bozduğu için topa tutuluyor

Yeni filmi izleyenler, yönetmenin filmi ne kadar mahvettiğini anca şimdi anlamaya başladı

(Marvel)

Venom: Zehirli Öfke'nin (Venom) devam filminin ardından vizyona giren son Örümcek Adam spin-off'u Morbius oldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sony'nin yeni filminde Marvel'ın anti-kahramanını Jared Leto canlandırırken, oyuncu kadrosunda Matt Smith de yer alıyor. Eleştirmenler ise filmi topa tutuyor.

Süper kahraman filmlerinde kural haline geldiği üzere bu filmde de jeneriklerden sonra bir sahne var ancak yönetmen Daniel Espinosa, film daha vizyona girmeden yayımlanan röportajında o sahnede olacakları birebir açıkladı.

Filmi izlemek üzere bugünlerde sinemaya gidenler, bazı hayranlara izleme şansı tanımadan önce filmin sürprizlerini mahvettiği için Espinosa'ya eleştiriler yöneltiyor.

Diğerleriyse, belirli bir karakterin geri dönme ihtimali ve bunun daha geniş Marvel Sinematik Evreni'ne (MSE) nasıl etki edeceğiyle ilgili kafa karışıklığını dile getiriyor.

*Bundan sonrası spoiler içerir, bizden uyarması*

Jenerik sonrası sahne, Örümcek Adam: Eve Dönüş'te (Spider-Man: Homecoming) Michael Keaton'ın canlandırdığı Adrian Toomes'un, yani bilinen diğer adıyla Vulture'ın dönüşünü gösteriyor. Toomes, Örümcek Adam: Eve Dönüş Yok'un (Spider-Man: No Way Home) sonunda Doktor Strange'ın yaptığı büyü yüzünden çokluevren aracılığıyla bu dünyaya getiriliyor.

Ancak bu, 25 Mart'ta Espinosa'nın Cinema Blend'e verdiği röportajda doğrulanmıştı ve birçok kişi için sahneyi mahvetti.

Variety'yle yeni röportajında Espinosa, Toomes'un dönüşü hakkında şunları söyledi:

Eve Dönüş Yok'taki olaylar, Venom ve Vulture'ı (ve belki diğerlerini de) MSE ve Venom Evreni arasında getirip götürme etkisine sahipti.

Bir hapishane hücresinde beliren Toomes'un o anda olanlara dair kafasının karıştığı görülüyor. Şaşırtıcı şekilde Eve Dönüş'te görülene benzer bir laboratuvar önlüğü giyiyor, ki bu da hayranları bunun nasıl olabileceğine dair meraklandırdı. Espinosa buna cevaben şöyle dedi:

Yakından bakarsanız, bunun Eve Dönüş'tekiyle tamamen aynı kıyafet olmadığını göreceksiniz. O, işini bilen bir adam.

Başka bir sahnede de Toomes'un Morbius'u işe aldığı görülüyor; bu da birçoğunun Sinister Six (Belalı Altılı) ekibinin oluşturulmaya başladığını düşünmeye itti. Kendi Sony filmi çekilecek sonraki Örümcek Adam kötü karakteriyse Aaron Taylor-Johnson'ın canlandırdığı Kraven olacak.

Espinosa'nın spoiler dolu röportajını daha yeni keşfeden hayranlar, film vizyona girmeden bir hafta önce paylaşıldığını öğrenince şaşkınlıklarını dile getiriyor.

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU