Meteorolog canlı yayında ailesini arayıp hortuma karşı uyardı

Doug Kammerer fırtınanın "evinin tam üstünden" geçmek üzere olduğunu belirtti

(NBC4 Washington)

NBC Washington'ın baş meteorologu, yakınlardaki hortuma dair uyarıları duyduklarından emin olmak için canlı hava durumu yayınının ortasında ailesini aradı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Storm Team4'dan Doug Kammerer, ABD'nin Ulusal Hava Durumu Servisi perşembe akşamı saat 20.45'te fırtına uyarısını yaptığı esnada yayındaydı.

Televizyonda canlı yayındayken cep telefonunu elinde tutan meteorolog, hava durumu haritasında fırtına sisteminin yolunun Washington DC metropoliten bölgesinin kuzeyindeki "evinin tam üzerinden" geçip DC, banliyöler ve Maryland'e doğru ilerlediğini belirtti.

Kammerer izleyicilerin gözleri önünde evdeki oğlunu arayarak ona hemen aşağı inme ve orada kalma talimatı verdi.

Aramayı sonlandırdıktan sonra Kammerer şöyle dedi:

Çocuklarımı uyarmam gerekiyordu çünkü şu anda ne yaptıklarını biliyorum, muhtemelen internette oyun oynuyor ve bunu görmüyorlar.

Meteorolog devam etti:

İşte, bir hortum uyarımız var. Umarım telefonlarında bunu görmüşlerdir. Birçoğumuzun telefonuna uyarı geldi.

Kammerer hava raporunu sunmaya devam ederken birkaç dakika sonra Ulusal Hava Durumu Servisi de neyse ki hortum uyarısını iptal etti.
 


Bir Twitter kullanıcısı, Kammerer'in "NBC Washington'da hortum [uyarısı] sırasında nasıl canlı yayın yapılacağına dair tam bir ustalık dersi verdiğini" yazdı.

Abartıya kaçmadan 45 dakika kesintisiz (devam etti), yararlı bilgiler verdi, gelen veriler nispeten sınırlıydı ve mevcut tüm kaynakları kullandı. Muhteşem bir iş.

Meteoroloji uzmanı, o anın videosunu paylaşan bir tweete yanıt verdi:

Evet, ailemi uyarmak zorundaydım! Çocuklar evde yalnızdı ve televizyonda beni takip etmediklerini biliyordum! Güvendeler. Teşekkür ederim!

Kammerer ekledi:

Yine de benim için korkutucu bir andı, içten içe biraz ödüm patlıyordu.

Kammerer, iyi bir baba olduğu ve hava durumu uyarısının nasıl ciddiye alınacağını gösterdiği için internette övgüler aldı.
 


Perşembe gecesi şiddetli yağmur ve kuvvetli rüzgarlarla ABD başkentinin metropoliten bölgesini kasıp kavuran güçlü fırtınalar sonucu iki hortum uyarısı yapıldı. Virginia eyaletindeki Tysons'da ise muhtemelen bir hortumun ortaya çıkması hasara yol açtı.

Ulusal Hava Durumu Servisi cuma günü hasarı değerlendirdi ve hortum oluşup oluşmadığını belirlemek için video kayıtlarını inceledi.

Cuma sabahı yayınında Kammerer de "Bu hortumun doğrulanacağını düşünüyorum" dedi.

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU