Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba: Putin ve Zelenski arasında görüşme ayarlanmasına yardımcı olursa Türkiye'ye minnettar kalacağız

Kuleba, Kiev'in Türkiye'deki barış görüşmelerinde sunduğu tekliflere Rusya'nın vereceği yanıtı beklediğini söyledi

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba / Fotoğraf: AA

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Rusya Devlet Başkanı ve Ukrayna Cumhurbaşkanı arasında görüşme ayarlanmasına yardım etmesi durumunda Türkiye'ye minnettar kalacaklarını belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski ile telefonda görüşerek, bu hafta İstanbul'da Ukrayna ile Rusya arasında yapılan görüşmeleri ele almış ve iki ülke liderini bir araya getirme önerisini yinelemişti. 

Kuleba, Polonya'da yaptığı basın açıklamasında aynı zamanda Kiev'in Türkiye'deki barış görüşmelerinde sunduğu tekliflere Rusya'nın vereceği yanıtı beklediğini ve yabancı ülkelerin Ukrayna'yı görüşmelerde orta yol bulmaya zorlamadığını ifade etti.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bugün saat 16.00'da bir telefon görüşmesi gerçekleştirmesi öngörülüyor.

Rusya ve Ukrayna heyetleri 29 Mart'ta İstanbul'daki Dolmabahçe Sarayı'nda bir araya gelmişti. Erdoğan o görüşmede heyetelere hitaben bir konuşma yapmış ve "Dünya sizden müjde bekliyor" mesajı vermişti.

 

Reuters, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU