Fox News’in canlı yayınında Dünya Kupası’nı kutlayan ABD’li taraftarların “s***** git Trump” sloganı duyuldu

Takımlarının kupayı kazanmasının ardından, kalabalık başkanın favori televizyon kanalının canlı yayınında Trump’a karşı hoşnutsuzluğunu ifade etti

Takımlarının FIFA Kadınlar Dünya Kupası’nı kazanmasından kısa süre sonra ABD’nin milli kadın futbol takımının taraftarları, Fox News canlı yayınında ABD Başkanı Donald Trump’tan hoşnutsuzluklarını ifade etti.

Pazar günü Fox News’in Fransa’nın Lyon kentindeki bir bardan gerçekleştirdiği canlı yayın sırasında muhabir tarihi anları ülkesindeki seyircilere anlatırken, bardaki kalabalığın “s***** git Trump” sloganı duyuldu.

 “Az önce tarih yazıldı (…) Şu anda Fransa, Lyon’daki bir bardayız” sözlerinin hemen ardından, muhabirin arkasından slogan yükseldi.

Muhabir ilk başta arkasına baktı ve “dinleyelim” dedi,  anlaşılan o ki ABD ulusal futbol takımıyla ilgili bir tezahürat yapıldığını düşünmüştü çünkü tekrar arkasını döndü ve slogana aldırmamaya çalıştı.

 ABD’li ulusal kadın futbol takımı pazar günü gerçekleşen karşılaşmada Hollanda takımını 2-0 mağlup ederek 4. kez ve üst üste 2. kez Dünya Kupası’yla kucaklaştı.

Takımın galibiyeti çarşamba New York’ta düzenlenecek geçit töreniyle kutlanacak. Ancak gözler Trump’ın galip takımı Beyaz Saray’a çağırıp çağırmayacağına çevrilmiş durumda, başkan kazansalar da kaybetseler de davet etme sözü vermişti.

 

 

Davet edilseler de çoğunun davete katılması pek muhtemel gözükmüyor.

Bu yaz kendisini takımın önde gelen oyuncuları arasına yerleştiren ve pazar günkü finalde de bir gol atan Megan Rapinoe, başkana alenen karşı ve bu hafta az sayıda oyucunun değil hiçbir oyuncunun davete icabet etmemesi gerektiğini söyledi.

Rapinoe daha önce ocakta “s**** Beyaz Saray’a” gitmeyeceğini söylemiş, Trump da karşılık olarak Rapinoe’yi saygısız olarak nitelemişti.

Trump bu hafta attığı “tweet”de “Özellikle kendinin ve takımın başardıklarından sonra Megan ülkemize, Beyaz Saraya ve bayrağımıza saygısızlık yapmamalı” dedi.

“First lady” Melania Trump, Kadınlar Dünya Kupası’nın kazanılmasından kısa süre sonra, ABD ulusal kadın futbol takımını tebrik eden bir tweet attı.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/americas

Independent Türkçe için çeviren: Umut Can Yıldız

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU