Beyaz Saray: Biden, Will Smith'i kınayamaz

"Başkan, Oscar törenlerini izlemedi"

79 yaşındaki Joe Biden, ABD'nin en yaşlı başkanı unvanına sahip (Reuters)

ABD Başkanı Joe Biden'ın, Will Smith'in dünya gündemine oturan tokadını henüz izlemediği açıklandı.

Beyaz Saray İletişim Direktörü Kate Bedingfield, salı günü basın toplantısı düzenledi.

Ünlü oyuncunun, komedyen Chris Rock'a attığı tokadın "şu anki en büyük haber" olduğunu söyleyen gazeteci Simon Ateba, Biden yönetiminin yorumunu sordu:

Chris Rock'a uygulanan şiddetin seviyesini gördünüz. Beyaz Saray, bu tür bir şiddete göz yumuyor mu? Kınıyor musunuz? Saldırıya uğrayan komedyenleri ve diğer sanatçıları desteklemek için herhangi bir şey yapıyor musunuz?

Bedingfield "Beyaz Saray'ın münakaşaya dair resmi bir yorumu yok" dedi ve şöyle devam etti:

Başkan, Oscar törenini izleyemediğini biliyorum. Olayı görmedi… Bu konuda ne Biden'ın ne de Beyaz Saray'ın resmi bir yorumu yok.

Ateba ise "Oscar'daki şiddeti kınıyor musunuz? Bu kınadığınız bir şey mi?" sorularını yöneltti. Bedingfield, Biden yönetiminin bu konuda henüz bir açıklama yapmadığını tekrarladı.

Ne olmuştu?

ABD'nin Los Angeles şehrindeki Dolby Theater'da 27 Mart'ı 28 Mart'a bağlayan gece düzenlenen 94. Oscar Ödülleri Töreni'ninde Rock, Smith'in eşi Jada Pinkett Smith'in saçkıran yüzünden saçlarının dökülmesiyle dalga geçmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Komedyen, Jada'nın tarzını Demi Moore'un G.I. Jane'deki görüntüsüyle kıyaslamış ve Smith'in devam filminde oynayabileceğini söylemişti. 1997 yapımı savaş filminde Moore da özel harekat eğitimi alan bir kadın karakteri canlandırmak için saçlarını kazıtmıştı.

Rock'ın esprisinin ardından sahneye yürüyerek komedyene tokat atan Smith, yerine döndükten sonra da sert sözler sarf etmiş ve "Eşimin adını s***k ağzına alma bir daha" diye bağırmıştı. Saldırının ardından büyük tepki çeken Smith, daha sonra özür dilemişti.

 

Independent Türkçe, New York Post, Us Weekly

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU