"Şans eseri" 16 milyar TL'lik vurgunda ikinci perde: Aynı yöntemi kullanarak başka biri de hesabına para geçirmiş

Bankanın yaptığı suç duyurusuna göre, Gezek Kardeşler dışında Kocaeli İzmit’te yaşayan Mustafa Tarakçı da benzer yöntemle hesabına para aktardı

Fotoğraf: Twitter

Samsun'da özel bir bankanın hesabından 16 milyar liranın Recep ve Emre Gezek Kardeşler tarafından kendi hesaplarına aktarılmasına ilişkin soruşturma İstanbul’da devam ederken, dosyada yeni detaylara ortaya çıktı.

Hürriyet'ten Musa Kesler'in haberine göre, bankanın İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığı suç duyurusuna göre, Gezek Kardeşler dışında Kocaeli İzmit’te yaşayan Mustafa Tarakçı da benzer yöntemle hesabına para aktardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturma dosyasına göre Recep Gezek, bankadaki yatırım hesabını 10 Şubat’ta açarken, tam 16 gün sonra 26 Şubat’ta da soruşturma konusu para transferlerini yaptı. 20 Ocak’ta yatırım hesabını açan Mustafa Tarakçı ise Recep Gezek’ten bir gün önce 25 Şubat ile 27 Şubat arasında bankadan kendi hesabına 20 bin lira aktardı. 

Savcılık, Recep Gezek ve Emre Gezek’e İzmit’te küpeşte ustası olarak çalışan Mustafa Tarakçı’yı tanıyıp tanımadıklarını da sordu. Gezek Kardeşler ise “Tanımıyoruz” cevabını verdi. Bu konudaki araştırma ise devam ediyor.

Diğer hesaplara gönderilen para geri talep edildi

Banka yönetiminin İstanbul Başsavcılığı’na yaptığı suç duyurusunda iki isimden de şikâyetçi olurken, suç duyurusunda şu ifadeler yer aldı:

Şüpheliler bankamızın sistemlerine hukuka aykırı yollarla müdahale ederek kendi hesaplarında bulunmayan ve bankamıza ait 14 milyar 300 milyon lirayı peş peşe hukuka aykırı müdahaleler ile kendi hesaplarına aktarmışlardır. Görüleceği üzere şüpheliler organize şekilde hareket ederek bankanın yatırım sistemlerine hukuka aykırı müdahale etmiş ve kendilerine ait olmayan tutarları, sürekleri eski bakiyeye düşerek bankadaki kendi hesaplarına aktarmışlardır. Şüpheliler eylemlerine önce küçük meblağlarla denemeler yaparak başlamış, akabinde büyük meblağları yatırmak suretiyle sürdürmüşlerdir. Bankamızın sistemlerine yönelik bu hukuka aykırı ve suç teşkil eden müdahalelerin anlaşılması üzerine derhal gerekli tedbirler alınmıştır. Alınan tedbirler itibarıyla bankamızın bugün itibarıyla 701 bin 374 lira zarara uğrama tehlikesi bulunmaktadır. Bu tutarların bir kısmı halen şüphelilerin hesaplarında ve aktardıkları başka hesaplardadır. Bu hesaplara konulacak bloke kararı paraların o hesaplardan çıkışını ve bankamızın zarara uğramasını engelleyecektir.

 

Ekran görüntüsü 2022-03-24 100847.jpg
Mustafa Tarakçı / Fotoğraf: Hürriyet 


Suç duyurusunda Recep ve Emre Gezek’in “Borcu olan bize gelsin!” çağrısına uyarak gelen akrabalarının ve onlara yapılan transferlerin listesi de yer aldı. Listeye göre bankanın paralarının dağıtıldığı isimler ve aldıkları miktarlar şöyle: M.S.: 9 bin 992 TL, K.D.: 214 bin 500 TL, H.K.: 5 bin TL, H.C.: 40 bin TL, M.U.: 20 bin TL, K.D.: 42 bin TL, E.G.: 20 bin TL, K.D.: 5 bin TL, E.B.: 10 bin TL, M.N.: 40 bin TL, İ.B.: 5 bin TL, H.K.: 5 bin TL

 

Hürriyet

DAHA FAZLA HABER OKU