Bir ay önce Amazonlar'da kaybolan iki küçük çocuk şans eseri bulundu

6 ve 8 yaşlarındaki kardeşler, kuş avlamaya çıkmıştı

Amazonlar'da şubat ortasından itibaren başlayan ve arama kurtarma çalışmalarını zorlaştıran yağmur sezonu genelde temmuz sonuna kadar sürüyor (AFP)

Brezilya'daki Amazon ormanlarında kaybolan iki kardeş yaklaşık 4 hafta sonra şans eseri bulundu.

6 yaşındaki Glaco Carvalho Ribeiro ve 8 yaşındaki Gleson Carvalho Ribeiro, 18 Şubat'ta Amazonas eyaletindeki Manicore bölgesinde yer alan ormanlık alanda kuş avlamak için dolaşmaya çıktıktan sonra kayboldu.

Manicore İtfaiyesi'ne bağlı arama kurtarma ekipleri bir süre bölgede çalışma yaptıktan sonra kardeşleri bulamayınca 24 Şubat'ta çalışmalarını durdururken, bölge sakinleri çocukları aramaya devam etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Fakat yaşananların Amazonlar'da yağmur mevsimine denk gelmesi nedeniyle ormanlık alanda ilerlemek zorlaştığı için arama çalışmaları sonuç vermedi.

Kaybolduktan 27 gün sonra Ribeiro kardeşler, Manicore bölgesindeki Lago do Capana koruma bölgesinde yer alan Palmeira köyünde, evlerinin yaklaşık 6 kilometre uzağında ağaç kesen bir kişi tarafından 15 Mart'ta bulundu.

Çocuklar ağaç kesme seslerini duyunca bağırmaya başladı ve sesleri takip eden kişi, çocukları güçsüz düşmüş ve aç halde yerde yatarken gördü.

Kamu Güvenliği Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada çocukların Manicore bölgesindeki yerel bir hastanede tedavi edildiği ve gerekli görülmesi durumunda Amazonas eyaletinin merkezi Manaus'a transfer edilebilecekleri belirtildi.
 

amazonlarda kaybolan kardeşler.jpg
Günlerce yiyecek bulamayan Ribeiro kardeşlerin bir deri bir kemik kaldığı görüldü (CEN)


Yerel medyadaki haberlere göre çocuklar kayboldukları süre boyunca yiyecek hiçbir şey bulamadıklarını ve yağmursuyu sayesinde hayatta kaldıklarını söyledi.

Geçen yıl ocakta da kullandığı uçağın düşmesi nedeniyle pilot Antonio Sena, Brezilya'daki Amazon ormanlarının ücra bir köşesinde 36 gün boyunca mahsur kaldıktan sonra kurtarılmıştı.



Independent Türkçe, BBC, Mirror

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU