Yeniçağ yazarı: Erdoğan dönemi 2023’te kapanıyor

"İşte bu cümle Erdoğan'ın erken seçim ile 3. kez cumhurbaşkanı adayı olma şansını ortadan kaldırdı"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ve Milletvekili Seçimi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni TBMM'de düzenledikleri ortak basın toplantısı ile kamuoyuna açıklamıştı. (Fotoğraf: AA)

Yeniçağ yazarı Orhan Uğuroğlu, erken seçimin gerçekleşmemesi durumunda Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın üçüncü kez aday olamayacağına yönelik tartışmaya ilişkin olarak yazdı.  

Uğuroğlu, bugünkü köşe yazısında seçim kanunu tekliflerini açıklarken MHP’li Feti Yıldız’ın kullandığı "Bu kanun yürürlüğe girdiği andan itibaren bir yıl içinde yapılacak seçimler uygulanmaz. Erken seçim tartışmalarına son verilmiştir…" şeklindeki ifadesini hatırlattı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Evet işte bu cümle Erdoğan'ın erken seçim ile 3. kez cumhurbaşkanı adayı olma şansını ortadan kaldırdı” diyen Uğuroğlu, özetle şunları yazdı:

Anlaşılan o ki AKP ve MHP, tüm beklentilerini Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) şu kararı vermesine bağladılar; Erdoğan'ın 3. kez yapacağı başvurunun YSK tarafından kabul edilmesi. Şöyle düşünüyorlar; mühürsüz oyları kabul eden, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini iptal eden YSK bu başvuruyu da kabul eder… Hayır. YSK, yüksek hâkimler tarafından oluşur ki Ocak 2023'te görev süresi dolan 5 üyesi de değişecektir ki, 7 asil, 4 yedek üyeden oluşan heyet anayasayı çiğneyemez… "Çekirge bir sıçrar, iki sıçrar" derler…

Erdoğan 3. kez sıçrayamayacak çünkü YSK; Türkiye'nin uluslararası itibarını zedeleyecek, hukukun rafa kaldırıldığını ispat edecek, anayasa hükmünü çiğneyecek,  meşruiyeti tartışılacak hatta kabul edilmeyecek, attığı her imza, alacağı her karar tartışılacak Erdoğan'ın adaylığına asla onay vermez. Türkiye'nin demokratik laik ülke yapısına YSK üyeleri asla leke düşürmezler.

 

Yeniçağ, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU