İsmail Saymaz: Hafızlık zor diye çocuklar sıkılıp iftira atmış!

Halk TV yazarı, Erzurum’daki Kur’an kursunda iki çocuğun cinsel istismara uğramasıyla ilgili açılan soruşturmada alınan ifadeleri paylaştı

Fotoğraf: Reuters

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, Erzurum’da bir Kur’an kursunda iki çocuğun cinsel istismara uğramasına ilişkin olarak açılan soruşturmada ulaştığı ifadeleri yazdı. Buna göre bir kişi “hafızlık zor olduğu için çocukların sıkılıp iftira attığı”nı iddia etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Saymaz’ın bugünkü köşe yazısının ilgili kısmı şöyle:

Erzurum'daki Hacı Bahattin Evgi Yatılı Erkek Kuran Kursu'nda iki çocuğun tecavüze uğramasına, beş çocuğun cinsel istismara maruz kalmasına ilişkin yazılarım soruşturmanın seyrini değiştirdi. Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı, cinsel saldırının yanı sıra Hacı Bahattin Evgi Yatılı Erkek Kuran Kursu Müdürü N.K. ve Al Kazan Yatılı Erkek Kuran Kursu Müdürü H.P. ile temizlikçi U.G. hakkında işkence suçlamasından soruşturma açtı.

Üç kamu görevlisi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Günler sonra ifade içeriklerine ulaştım. Arapça öğrencisinin kaçak belletmen olarak yurt binasına kalmasına izin verip cinsel saldırıya yola açan ve çocukları "Haydar" yazılı sopayla, Kuran'la, Atatürk portresinin çerçevesiyle, rahleyle ve terlikle dövdüğü iddia edilen N.K., hafızlığın zor meslek olduğunu anlatan, eğitimden sıkılan öğrencilerin iftira attığını ileri sürdü.

N.K., şöyle dedi:

"Böyle bir şey yapmadım. Orada çalışan altı arkadaşım var. Onlara beni sorun. Benim çalışma prensiplerimle ilgili ayrıntıyı anlatacaklardır. Bu çocukların bana iftira attıklarını düşünüyorum. Ben hassas şekilde işime vakıf olmaya çalışıyorum. Hafızlık çok zor bir meslektir. Öğrenilmesi çocukluktan başlıyor. Eğitimin şekli olarak zorluğu olduğu için sıkılmış olabilirler. Bu nedenle böyle şeyler söylemiş olabilirler. Kuran sayfalarının yırtılması ve Atatürk posterinin parçalanıp çöpe atılması iddiası da gerçek dışıdır."

Yurtta temizlikçi olarak çalışan ve çocukları sopayla döverek aç bıraktığı ileri sürülen U.G. ise şunları söyledi:

"Çocuklara elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalıştım. Aç bırakma iddialarına ilişkin müftülük neyi ne zaman getirir ve dilerse ben onu o zaman yaparım. İddia gerçek dışıdır."

İşkence iddiasını reddeden U.G., "En fazla sesli olarak ikaz ederdim" dedi. Kursta eğitim vermediğini savunan U.G., "İki ay kadar pazar günleri nöbet tuttum" dedi. H.P., kursun dışında inşaat bulunduğu için dışarıya çıkan çocukları topluca uyardığını ancak terlikle ellerine vurmadığını söyledi.

 

Halk TV, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU