Kıyafetlerinin içine 52 canlı sürüngen saklayan adam sınırda tutuklandı

"Kaçakçılar mümkün olan her yolu dener"

25 Şubat'ta kaçakçılık teşebbüsünde saklanmış halde bulunan kertenkeleler (ABD Gümrük ve Sınır Muhafaza)

ABD Gümrük ve Sınır Muhafaza (CBP) görevlileri geçen ay kıyafetlerinin içine canlı kertenkeleler ve yılanlar saklamış bir adamı durdurdu.

CBP'nin salı günü yaptığı açıklamada, adı verilmeyen 30 yaşındaki kişinin ek bir denetlemenin ardından 25 Şubat'ta ABD ile Meksika arasındaki San Ysidro sınır kapısında tutuklandığı belirtildi. Adam bir ABD vatandaşıydı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Görevliler, sürüngenleri kaçak yollardan ABD'ye sokmaya çalıştığı açık olan adamın, 52 ayrı küçük torbaya bağlayıp kıyafetlerinin içine gizlediği 9 yılanla 43 boynuzlu kertenkele buldu.

İç Güvenlik Soruşturmaları (HSI) özel ajanı Chad Plantz, tutuklamayı, "HSI San Diego, ABD Balık ve Yaban Hayatı'yla Gümrük ve Sınır Koruması tarafından koordine edilen bir soruşturma çabasının" sonucu diye tanımladı.

CBP, yılan ve kertenkelelerin "adamın ceketi, pantolon cepleri ve kasık bölgesinde saklandığını" ve teşkilatın sürüngenlere el koyduğunu söyledi.

Adamın kamyonuna da Meksika'nın Tijuana şehriyle Kaliforniya'ya bağlı güneydeki Güney Diego bölgesini birbirine bağlayan San Ysidro'da çalışan CBP ajanları tarafından el kondu.

San Diego'daki CBP saha operasyonları direktörü Sidney Aki, "Kaçakçılar ürünlerini ya da bu durumda canlı sürüngenleri sınırdan geçirmek için mümkün olan her yolu dener" dedi.

Bu vakada kaçakçı, onların sağlığına ve güvenliğine dikkat etmeden hayvanları ABD'ye sokmak için CBP görevlilerini kandırmaya çalıştı.

 

ABD-Meksika sınırı kaçakçılık.jpg
Yılanlar ve kertenkeleler geçen ay torbalarda bulundu (ABD Gümrük ve Sınır Muhafaza ​​​​​​)​


Kimliği açıklanmayan adam daha sonra San Diego'daki Metropolitan Cezaevi'ne götürüldü ve kaçakçılığa teşebbüsle suçlanıyor. Açıklamada, CBP'nin el koyduğu hayvanlardan bazılarının neslinin tehlike altında olduğu da belirtildi.

Tutuklama ve soruşturmada Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza (ICE), HSI ve Balık ve Yaban Hayatı Hizmetleri (F&WS) yer aldı.

Associated Press'ten de yararlanılmıştır



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU