Bakan Nebati: Ülkede sanki yoksulluk varmış gibi operasyon çekenlere bakanlık olarak biz de operasyon çekeceğiz

Nebati, "Stoklarımızda hiçbir şey yapmasak temmuz ayına kadar yetecek kadar ayçiçek yağı var" dedi

Fotoğraf: AA

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, İstanbul'da Halkbank Üreten Kadınlar Yarışması Ödül Töreni'nde katılarak konuşma yaptı.

Ayçiçek yağı stoklarının azaldığı iddialarıyla ilgili konuşan Nebati, "Aralık öncesinde kur fiyatlarıyla ilgili manipülatif, spekülatif hatta ihanete varan davranışları sergileyenlerin kim olduğunu biliyoruz ve gereğini yapıyoruz. Şimdi dünyadaki gıda fiyatlarının yükselmesinden kaynaklı olarak yalan yanlış haberlerle hiçbir şekilde karşılığı olmayan, örneğin dünkü ayçiçek yağıyla ilgili kuyruklar ya da yokmuş gibi hareket etmeyi sevk edenler, 'Yağ stoku bitmiştir, gidip alın.' diye yönlendirenler, bu ülkeye sadece ve sadece ihanet ediyorlar. Bugün stoklarımızdaki ayçiçek yağı, bir şey yapmasak temmuz ayına kadar sürecek nitelikte, sayıda ayçiçek yağımız var" ifadelerini kullandı.

Ülkede ayçiçek yağlarının tükendiği yönünde algı yapanlara karşı gerekenin yapılacağını söyleyen Nebati, "Net olarak söylüyorum. Hiç kimsenin Türkiye'nin üzerinde oyun oynamasına izin vermeyiz. Ve vatandaşlarımıza çok net olarak söylüyoruz, 20 Aralık öncesi nasıl ki özellikle sosyal medyadaki bazı mahfiller tarafından yönlendirilerek döviz kurlarından ciddi bir şekilde zarar gören bireyseller ve vatandaşlarımız şunu bilin, şu anda sizi yönlendirmeye gayret edenler ülkenin çıkarına değil, ülkeye düşmanlık yapmaktadır" diye konuştu.

Nebati şöyle devam etti:

Zor bir dönemden geçildiği, Rusya'nın ve Ukrayna gerginliğinin bütün dünyayı etkilediği, petrol fiyatlarının son yılların en yüksek noktasına geldiği bir gün içerisinde buğday fiyatlarının her türlü emtia fiyatlarının, gıda fiyatlarının yükseldiği bir dönemde ülkede sanki bir yokluk, yoksulluk varmış gibi operasyon çekenlere karşı bizim de Hazine ve Maliye Bakanlığı olarak net bir şekilde operasyon çekeceğimizi de herkes bilsin. Böyle bir şey olamaz.

Son 20 yıldır bu ülkede hiç kimse fiyat artışları karşısında, enflasyon karşısında, hayat pahalılığı karşısında ezdirilmedi, bundan sonra da ezdirtilmeyecek. Bu konuda her türlü adımı atmaya devam edeceğiz. Ama elbette ki bir zorluk yaşıyoruz ve bu zorluk bizden kaynaklanan bir zorluk değil, küresel bir zorluk. Dünyanın her ferdi şu anda bunu hissediyor ama dünyanın hangi ülkesinde birileri kalkıp ihanet derecesine varacak şekilde piyasa ile oynuyor diye sormak lazım. Ve vatandaşlarımızı bu konuda hassasiyette davet ediyorum.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU