Emniyet: Twitter’da “Yağ fiyatları” üzerinden provokatif ve dezenformasyon içeren paylaşımlarda bulunan 45 hesap hakkında işlemlere başlandı

Bakan Soylu, “Bu milletin 'Şu bitecek, bu bitecek' diye marketlere gitmesini tahrik edenlere gereğini yaparız” demişti. Emniyet 45 sosyal medya hesabı hakkında inceleme başlatıldığını bildirdi

Fotoğraf: Twitter

Emniyet Genel Müdürlüğü, (EGM) “Twitter isimli sosyal medya platformu üzerinde ‘Yağ fiyatları’ üzerinden provokatif ve dezenformasyon içeren  paylaşımlarda bulunan 45 hesap hakkında işlemlere başlanılmıştır” açıklaması yaptı.

EGM Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve bağlı il birimler tarafından kanunların verdiği yetki ve sorumluluk çerçevesinde, suç ve suçlularla mücadele amacıyla internet ortamında 7/24 esasına göre sanal devriye faaliyetleri yürütüldüğü ifade edilen emniyet açıklamasında, “Yürütülen sanal devriye faaliyetleri kapsamında, Twitter isimli sosyal medya platformu üzerinde ‘Yağ fiyatları’ üzerinden provokatif ve dezenformasyon içeren  paylaşımlarda bulunan 45 hesap hakkında işlemlere başlanılmıştır” denildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İzdiham yaşandı

Sosyal medyada yayınlanan ve bir markette çekilen görüntülerde, zam gelmeden önce yağ almak isteyen vatandaşlar izdiham oluşturmuştu. Görüntülerde vatandaşların, paketlenmiş sıvı yağ tenekelerini almak için yarıştığı kaydedilirken, bazı vatandaşların "çocuk var, çocuk var" bağırması ve kalabalığı sakinleştirmeye çalıştığı görülmüştü.

Soylu: Gereğini yaparız

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu kamu düzenini bozmaya çalışanları tespit edeceklerini belirterek, "Sosyal medya üzerinden, birtakım siyasi manipülasyonlarla bu milletin 'Şu bitecek, bu bitecek' diye marketlere gitmesini tahrik edenlere gereğini yaparız. Türkiye'nin bu konularda herhangi bir eksikliği söz konusu değildir" demişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU