Yaptırımlara yanıt vereceğini açıklayan Rusya, Asya ile ticari ilişkileri güçlendirecek

Rusya Ekonomi Bakanlığı, Asya ülkeleriyle ticari ve ekonomik bağların güçendirilmesi için adım atacaklarını açıkladı. Kremlin’den de "Batı'nın yaptırımlarına yanıt vereceğiz" açıklaması geldi

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Batılı ülkelerin yaptırımlarına yanıt verileceğini belirterek, “Elbette misilleme önlemleri gelecek" dedi / Fotoğraf: Reuters

Rusya Ekonomi Bakanlığı, Batı'nın Rusya'nın Ukrayna'yı işgali dolayısıyla getirdiği yaptırımların etkisini minimize etmeye çalıştıklarını ve Asya ülkeleriyle ticari ve ekonomik bağların güçendirilmesi için adım atacaklarını açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bakanlıktan yapılan açıklamada "2014 yılından beri uygulanan yaptırımların daha da sertleşeceğini görüyoruz. Yabancı bazı meslektaşlarımızın bize karşı söylemlerinden ötürü uzun süredir uygulanabilecek yaptırımlara karşı hazır durumdaydık" ifadesi yer aldı.

Kremlin: Batı'nın yaptırımlarına yanıt vereceğiz

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalesi ve Batı'nın açıkladığı yeni yaptırımlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Batı'nın yaptırımlarına, Rusya'nın çıkarları doğrultusunda yanıt verileceğini anlatan Peskov, "Elbette misilleme önlemleri gelecek. Uygulanan kısıtlamaların analiz edilmesi gerekiyor. Bu analizde asıl amaç kendi çıkarlarımız olacaktır. Sadece kendi çıkarlarımıza göre hareket edeceğiz" diye konuştu.

"Zelinski'nin diyalog çağrısı olumlu"

Ukrayna Devlet Başkanı Vlodimir Zelenski'nin Rusya ile görüşmeye hazır olduğuna yönelik açıklamalarını değerlendiren Peskov, "Bu yeni bir açıklama. Olumlu yönde bir hareket ve şimdi bunu analiz etmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Peskov, Zelenski ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında bir görüşme ihtimaline dair soruyu ise yanıtsız bıraktı.

Putin'in Zelenski'yi Ukrayna devlet başkanı olarak tanıyıp tanımadığına ilişkin bir başka soruyu yanıtlayan Peskov, "Evet elbette, Zelenskiy Ukrayna'nın başkanı" dedi.

Peskov, Batılı ülkelerin Rusya'ya yüksek teknolojili ürünlerle ilgili uyguladığı yaptırımlara da değinerek, "Elbette sorunlar olacaktır ama çözülemez değiller" diye konuştu.

 

Reuters, AA

DAHA FAZLA HABER OKU