Harry Potter karakterlerinin verdiği en iyi 10 karar

Fantastik serideki ikonik karakterler hem kendileri hem de dostları için belirleyici kararlar almıştı

Serinin son filmi Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2) 2011'de vizyona girmişti (Warner Bros)

Fantastik serinin ilk filmi Harry Potter ve Felsefe Taşı'nın (Harry Potter and the Sorcerer's Stone) vizyona girmesinin 20. yılını kutlamak için yayımlanan Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts'ın (Harry Potter 20. Yıldönümü: Hogwarts'a Dönüş) ardından eski defterler yeniden açıldı. Büyücülük evreninin hayranları filmlerde geçen detayları yeniden tartışmaya başladı. 

Bunlar arasında ikonik karakterlerin verdiği zorlu kararlar da yer alıyor. 

J.K. Rowling'in aynı adlı kitaplarından uyarlanan film serisinde Voldemort'un kötülüğüne karşı karakterler hiç de kolay olmayan hamleler yapmıştı. Bunlardan 10 tanesi şu şekilde: 

Harry Potter'ın Voldemort'a teslim olması

Hikayenin baş karakteri azılı düşmanı Voldemort'a teslim olmaya karar verdiğinde onun kendisine Avada Kedavra lanetini yaptığı yasak ormana gitmişti. Bunu Voldemort'tan habersiz biçimde yapmış ve kendisini zayıflatmak pahasına 17 yıldır bedeninde yaşayan Voldemort'un parçasını öldürmüştü. 

Hermione Granger'ın Dumbledore'un Ordusu'nu kurması 

Hogwarts öğrencileri kendilerini savunmanın doğru yollarını öğrenmediklerini fark ettiğinde Hermione birkaç kişiyi toplayarak Dumbledore'un Ordusu'nu kurmayı kendisine görev edinmişti. Harry Potter ordunun başında olmasına ve arkadaşlarına kendilerini nasıl savunacaklarını öğretmesine rağmen Hermione bu planın beyniydi. 

 

warner bros3.jpg
(Warner Bros)

 

Ron Weasley'nin Salazar Slytherin'in madalyonunu yok etmesi

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Karanlık madalyondan ciddi biçimde etkilendikten sonra Ron, Harry ve Hermione'yi Hortkuluklar'ı bulup yok etme arayışında yalnız bırakmıştı.

Ancak kısa süre sonra arkadaşlarıyla hareket etmenin yolunu bulmuş ve Gryffindor'un kılıcıyla madalyonu yok etmişti.

Ron'un bu sırada Voldemort'un hakaretlerini göz ardı etmesi gerektiği için esasen bu hayli zor olmuştu. Ron ciddi bir güç göstererek Hortkuluklar'ın yok edilmesinde kritik bir rol oynamıştı.

Albus Dumbledore'un Hogwarts'ın başına geçmesi

Dumbledore, Harry ve diğer öğrencileri için her zaman yol gösterici oldu. Büyücülük okulunun müdürü olarak I. Büyücülük Savaşı'nda Voldemort'u mağlup eden düzeni kurmayı başarmıştı. Bu sayede kendisi öldükten sonra da işini yapmaya devam eden Snape gibi müttefikler bulmuştu. Dumbledore'un Harry'yi etkili biçimde savunması müdür olması sayesinde mümkün olmuştu. 

Severus Snape'in iki hayat yaşaması

Snape'in hem iyi hem de kötü tarafta yer alması Harry'ye göz kulak olabileceği ve gerektiğinde ona yardım edebileceği harika bir alan açmıştı. Bir yandan Voldemort'la iş tutan Snape, savaşın kazanılmasındaki en büyük aktörlerden biriydi. 

Neville Longbottom'ın gerçek bir Gryffindor olması

Savaşmaktan kaçamayacağını söyledikten sonra Neville seçmen şapkasından Gryffindor'un kılıcı çekip Ölüm Yiyenler'in kaçmasını sağlamıştı. Neville son Hortkuluk olan Nagini'yi öldürmüştü. Sadece gerçek bir Gryffindor en çok ihtiyaç duyulduğunda seçmen şapkasından kılıç çekebildiği için Neville'in cesareti Ron ve Hermione'yi kurtarmıştı.

Rubeus Hagrid'in Harry ve Ron'a güvenmesi

Hagrid, Sırlar Odası'nı açmakla haksız yere suçlanınca Azkaban'a gönderilmişti. Ayrılırken Harry ve Ron'a güvenerek onlara örümcekleri takip etmelerini söylemişti. O sırada her ikisi de sadece 12 yaşında olmasına rağmen Hagrid içgüdüleriyle hareket etmiş ve Aragog'u bulmak için ikisine güvenmişti. Hagrid bunu yapmamış olsaydı masumiyetini kanıtlayamayacaktı. 

Sirius Black'in Animagus olması

Remus Lupin'in kurt adam olduğunu keşfettikten sonra Sirius, James Potter ve Peter Pettigrew ona yardım etmek için Animagi olmuştu. Sirius bu kararın gelecekte ne kadar faydalı olacağını bilmiyordu. İşlemediği bir suçtan ötürü Azkaban'da tutsak edildiğinde biçim değiştirerek kaçmayı başarmış ve bunu yardım almadan yapan ilk kişi olmuştu. 

 

warner bros.jpg
(Warner Bros)

 

Ginny Weasley'nin Dumbledore'un Ordusu'nun yeniden kurulmasına yardım etmesi 

Hogwarts, Voldemort ve Ölüm Yiyenler'in kontrolüne geçtiğinde Ginny, Neville ve Luna, Dumbledore'un Ordusu'nu yeniden kurmuştu. Bunu yaparken Snape'e karşı tehlikeli bir isyana girişmişlerdi. Ginny'nin katkısı Voldemort'un düşüşünde son derece önemliydi. 

Luna Lovegood'un her zaman nazik olmayı tercih etmesi 

Luna'nın nazik mizacı tüm karakterlere farklı biçimlerde yardımcı olmuştu. Harry'yi Sirius'un ölümünün ardından ilk teselli edenlerden biriydi. Ancak Luna'nın nezaketi en çok Harry'nin Rowena Ravenclaw'un tacına ulaşmasında işe yaramıştı. Luna'nın yardımı olmasa Harry tacı asla bulamazdı. 

 

Independent Türkçe, Screenrant

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU