12 köpeği itlaf edilen çift, bağışlarla 15 köpek daha sahiplendi

Yetkililerin köpekleri izinsiz öldürmesi büyük tepki çekmişti

Pham Minh Hung, karısı Nguyen Thi Chi Em'le birlikte köpeklerinin öldürülmesinin ardından "çok ağladıklarını ve uyuyamadıklarını" söylemişti (Pham Minh Hung)

Rızaları olmadan 12 köpeği Ekim 2021'de itlaf edilen Vietnamlı çift bağışlarla 15 yavru köpek sahiplendi. 

Yaşadıklarını geçen yıl sosyal medya uygulaması TikTok'ta paylaşan çift, seslerini duyurmayı başarmıştı. Pham Minh Hung ve Nguyen Thi Chi Em, köpekleriyle seyahat ederken çektikleri fotoğrafları paylaşmış ve görüntülerin viral hale gelmesiyle büyük yankı uyandırmıştı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Artan Kovid-19 vakaları nedeniyle çift geçen yıl Long An kentinden akrabalarının yaşadığı Ca Mau şehrine gitmişti. Ancak üç akrabalarıyla birlikte Kovid-19'a yakalanan ikili, köpeklerini karantina merkezinde bırakmak zorunda kalmıştı. 

Yetkililer tedavi altındaki çiftin izni olmadan Kovid-19'un yayılmasını önleme gerekçesiyle hayvanları öldürmüştü. 

Yetkililerin böyle bir adım atması ciddi eleştiri toplamış, "barbarca" ve "acımasızca" diye kınanmıştı. Bu şekilde başka hayvanların öldürülmesinin önüne geçmek için imza kampanyası düzenlenmiş ve 150 binden fazla imza toplanmıştı. 

BBC Vietnam'a konuşan Pham, 120 milyon dong (yaklaşık 72 bin TL) bağış topladıklarını söyledi. 

 

bbc.jpg
Çiftin kurtardığı köpeklerin bir kısmı kasapta kesilmeyi bekliyordu (Pham Minh Hung/Nguyen Thi Chi Em)

 

Çift bu parayla hem tedavi masraflarını karşıladı hem de 15 yeni köpek sahiplendi. Köpek etinin yaygın biçimde tüketildiği Vietnam'da Pham köpeklerin bir kısmını kasaptan aldıklarını şu ifadelerle anlattı:

Bazıları kesilmek üzere hapsedildikleri için çok kötü görünüyordu, ben de onları aldım ve büyüttüm.

49 yaşındaki hayvan dostu yeni köpeklerinin kendilerini biraz teselli ettiğini ancak öldürülen köpeklerini hala unutamadıklarını söyledi. 

Köpeklerim öldürüldüğünde umutsuzluğa kapıldım ve çok ağladım. Aynı zamanda Kovid'e yakalanmıştık. 6, 7 yıldır o köpeklere bakıyorduk.

Kovid-19'u atlatan çift şu an Ho Chi Minh City'e gitmeyi planlıyor. Pham piyango biletleri satabilecek kadar para biriktirmek için inşaat işi aradığını söyledi. 

 

Independent Türkçe, BBC News, Mirror

DAHA FAZLA HABER OKU