Trump, Beyaz Saray'ın tuvaletini evrakla tıkadığı iddiasını yanıtladı

Hatalı şekilde Mar-a-Lago'ya götürülen belgeler hikayesi derinleşirken bu haber ortaya çıktı

(Reuters)

Harriet Sinclair & Andrew Naughtie

Donald Trump, Beyaz Saray'daki tuvaletinin üzerine sifon çekilmiş gibi görünen kağıtlar yüzünden tıkanmış halde bulunduğu iddialarını yalanladı.

Axios, Maggie Haberman'ın yeni kitabına atıfta bulunarak bildirilenlere göre Trump döneminde Beyaz Saray personelinin zaman zaman başkanın tuvaletini kağıtlarla tıkalı halde bulduğunu ve Trump'ın kağıtları yırtıp tuvalete atarak sifonu çektiğini düşündüğünü aktardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Fakat eski başkan haberi "yalan haber" diyerek reddetti.

Trump yaptığı açıklamada "Bir başka yalan haber de Beyaz Saray tuvaletine kağıt ve belge atıp sifonu çektiğimdir. Bu haber kati surette asılsızdır ve basitçe, bir muhabirin çoğunluğu kurgudan oluşan kitabının tanıtımını yapmak için uydurduğu bir şeydir" dedi.

New York Times'ın Beyaz Saray muhabiri Haberman'ın yakında çıkacak kitabı Confidence Man'de (Dolandırıcı) yer verdiği iddialarının ortaya çıkması, yetkililerin Trump görevden ayrıldığında Ulusal Arşiv'e aktarılması gereken 15 kutu başkanlık belgesini Florida'daki konutundan almasıyla aynı döneme rastladı.
 


Eski başkan görevden ayrıldığında belgeleri arşivlere göndermek yerine Mar-a-Lago'ya kaldırarak Başkanlık Kayıtları Yasası'nı ihlal etmiş olabilir. Beyaz Saray personelinin belirli aralıklarla Trump'ın yırttığı belge parçalarını toplamak ve bantla birleştirmek zorunda kaldığı da bildirildi. Trump'ın eski yardımcılarından Omarosa Manigault Newman eski başkanı Oval Ofis'te evrak yerken gördüğünü iddia ediyor.

Mar-a-Lago belgelerinin bulunmasının Trump'ın 2024'te yeniden seçilmek için beklendiği üzere adaylığını koymasının önünde ciddi yasal sorunlara yol açabileceği söylentisi yayılıyor. MSNBC'ye konuşan eski federal savcı Glenn Kirschner "federal kayıtların gizlenmesi, ortadan kaldırılması veya bozulmasına cezai yaptırımlar öngören" federal bir mevzuat olduğuna dikkat çekti.

Mevzuat Trump aleyhinde uygulanırsa ona karşı başlatılan yasal işlemler listesine bir yenisi eklenecek demektir. Doğruluğunun kanıtlanması halinde bu yasal işlemlerin herhangi biri başkanlığa aday olmayı son derece zor ya da imkansız hale getirebilir.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU