Bahçeli'den MHP teşkilatlarına 'Kılıçdaroğlu' talimatı: Kandil gönderin

MHP Genel Başkanı Bahçeli açıklamsında "Nasıl olsa Kandil’e yabancı değildir, nasıl olsa Kandil’in köhne ışığıyla yolunu bulmaya çalıştığını görmeyen de kalmamıştır" ifadelerini kullandı

Kolaj: Independent Türkçe

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan 31 Aralık’ta imzaladığı zamları geri çekinceye elektrik faturasını ödemeyeceğini duyuran CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi.

Twitter hesabından açıklama yapan Bahçeli şunları kaydetti:

CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu video kaydı yapmaya iyice merak sardı. Gördüğüm kadarıyla bu alanda sivrildikçe sivriliyor, sürekli gelişme kaydediyor! Önünün açık olduğunu düşünüyorum. Ne yapsın fukara, akşamları can sıkıntısına başka türlü çözüm bulamıyor.

Ancak tehlikeli sularda kulaç atıyor, can simitsiz şekilde derinlere dalıyor ve boy veriyor. Maazallah boğulma riski taşıdığını da göremiyor. Düştüğü denizde yılana sarılarak kıyıya çıkacağını zannediyor. Basiret bağlandı mı ne söylense boş, hangi tembih yapılsa boşunadır.

Dün akşam yine kameranın karşısına geçip “elektrik faturasını ödemeyeceğini” ifade ve iddia etmiş. İlk olarak bu bir tercihtir, ikinci olarak ve daha vahimi sivil itaatsizlik maskesi altına iliştirilmiş bir isyan denemesidir. Bu tehditkâr meydan okumaya göz yumulamaz.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Faturayı ödemezse elektriği kesilmelidir"

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun faturayı ödemediği takdirde elektriğinin kesilmesi çağrısında bulunan Bahçeli, "Günü geldiğinde kuzu kuzu ödeyeceğini, tam tersi bir gelişme olursa milletin bunu ödettireceğini biliyor ve inanıyoruz. Yine de karanlıkta kalmasına gönlüm razı olmuyor. Vicdanı karanlık olsa da, evinin karanlığa gömülmesine üzülürüm" ifadelerini kullandı.

Açıklamasında partisinin teşkilatlarına CHP lideri Kılıçdaroğlu'na kandil göndermeleri talimatı verdiğini de kaydeden Bahçeli şunları ifade etti:

Bu kapsamda, her il teşkilatımızın Kılıçdaroğlu’na bir kandil göndererek aydınlanmasına yardımcı olmasını bekliyor, bu talimatımı paylaşıyorum. Nasıl olsa Kandil’e yabancı değildir, nasıl olsa Kandil’in köhne ışığıyla yolunu bulmaya çalıştığını görmeyen de kalmamıştır.

Hayırlı olsun Sayın Kılıçdaroğlu, elimizden gelen budur, yetinmesini, sabretmesini, kandili de idareli kullanmasını bilmen temennimdir. Şu sözü de unutma ki: Karanlıktaysan gölgen bile seni yalnız bırakacaktır. İçine düştüğün karanlığı aydınlatacak henüz bir ışık da yoktur.

 

Kılıçdaroğlu ne demişti?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Sen kanamayı durdur biz gerisini seçim sonrası çözeceğiz. 31 Aralık gecesi bizzat imzaladığın elektrik zammını geri al. Bu zammı sen yaptın, geri almasını da bileceksin. Bu zulümünde vazgeç. Pandemide zorda kalınca IBAN vermesini biliyorsun. Halkımıza çağrı yapıyorum. @RTErdogan yazın faturanızı gönderin. Bakalım siz IBAN gönderince beyefendi ne yapacak. Erdoğan, 31 Aralık’ta imzaladığı zamları geri çekinceye kadar ben bugünden itibaren gelecek hiçbir elektrik faturamı ödemeyeceğim. Bu da böyle biline" diye konuşmuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU