EGM: Halil Falyalı’nın öldürülmesiyle ilgili 3 şüpheli, İstanbul Emniyeti tarafından gözaltına alındı

Emniyet 3 kişinin gözaltına alındığını bildirdi

Fotoğraf: Twitter

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Sedat Peker'in yayınladığı videolarla gündeme gelen ve uğradığı silahlı saldırı sonrasında öldürülen Halil Falyalı ve şoför Murat Demirtaş ile ilgili açıklama yaptı.

Müdürlüğün resmi internet sitesinde yayımlanan açıklamada, "08.02.2022 tarihinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Girne Çatalköy’de gerçekleştirilen Halil Falyalı ve Murat Demirtaş isimli şahısların silahlı saldırı neticesinde öldürülmesi olayı ile ilgili, KKTC Kıbrıs Polis Genel Müdürlüğü ile kurulan koordinasyon neticesinde olayla ilişkili olduğu değerlendirilen 3 şüpheli şahıs İstanbul Emniyet Müdürlüğümüz tarafından gözaltına alınmıştır" denildi. 

Falyalı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) Girne bölgesi Çatalköy mevkisinde arabasındayken kimliği belirsiz kişiler tarafından silahlı saldırıya uğradı.

Ağır yaralı olarak Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesine kaldırılan Falyalı, daha sonra Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Hastanesine nakledildi.

YDÜ Başhekimi Prof. Dr. Müfit Yenen, Halil Falyalı'nın bütün müdahalelere karşın hayatını kaybettiğini açıkladı.

Falyalı'nın şoförü Murat Demirtaş ise olay yerinde hayatını kaybetti. 

KKTC'de 1 kişi tutuklandı

Öte yandan KKTC polisi, cinayet soruşturmasında Ömer Tunç adlı kişinin yakalanarak gözaltına alındığını duyurdu. Ömer Tunç çıkarıldığı mahkemede tutuklandı. 

Falyalı'nın basın danışmanı Alihan Pehlivan yaptığı açıklamada "Herhangi bir tehdit yoktu, zaten olsa ona göre önlem alınırdı. Halil bey her akşam olduğu gibi ailesi ile otelden eve geçerken daha önceden planlanmış bir pusuya düşürüldü. Kendisi ön araçta ailesi arkadaki araçtaydı" diye konuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU