Barış Pehlivan: AKP’de Fahrettin Altun rahatsızlığı

“AKP’de ve hatta Erdoğan ailesinde bir ‘Fahrettin Altun rahatsızlığı’ kazanı kaynıyor”

Fotoğraf: AA

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, AK Parti içerisinde Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’dan “rahatsız olanlar” olduğunu öne sürdü.

Pehlivan, bugünkü köşe yazısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Emine Erdoğan’ın Kovid-19’a yakalanmasının ardından sosyal medyadaki “geçmiş olsun” ve “teşekkürler” trafiğine dikkati çekti:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın koronavirüse yakalandığı sosyal medya hesabından duyuruldu.  Aradan 14 dakika geçti... İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “Daha önce birçok virüsü alt ettiniz” diye özetlenebilecek bir mesaj paylaştı. CHP milletvekili Mehmet Bekaroğlu da Altun’u “Erdoğan’ın hastalığını siyasetin aracı haline getirmekle” suçladı.  İletişim Başkanı’nın “virüslü” mesajının üzerinden 22 dakika geçti. 

Ve birden... Başta CHP lideri Kılıçdaroğlu olmak üzere kritik isimlerin “geçmiş olsun” mesajlarına Erdoğan’ın hesabından sıcak dönüşler yapıldı.  Belli ki danışmanı İsmail Cesur’a Cumhurbaşkanı’nın böyle tweet’ler attırmasını İletişim Başkanı Altun beklemiyordu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

AK Parti cephesinden isimlerle konuştuğunu belirten Pehlivan, şöyle devam etti:

Biri dedi ki “Fahrettin Altun ofsayta düştü. Bizim mahallede bile Bekaroğlu’na hak verenler çoğunluktaydı.”  Biri dedi ki “O kadar çok kaynadı ki Ankara... Altun’un odasını toplamaya başladığı dedikodusu bile yapıldı.”  Aslına bakılırsa... 

Yeni değil. Olur mu bilmem ama Fahrettin Altun’a dair “görevden alınacak” iddiası bir süredir dolaşıyor. Alternatif isimler bile dillendiriliyor.  Düşünün ki AKP’li gazetecilerin bile Altun’un kurduğu baskıdan şikâyet ettiğini kulaklarımla duydum. 

“Yahu, Cumhurbaşkanı’nı eleştirmek İletişim Başkanı’nı eleştirmekten daha kolay” diyen gazeteci bile gördüm.  Dahası, medyadaki etkisinden dolayı gazetelerde bakanlardan önce Fahrettin Altun’un isminin yazılmasının kabinede rahatsızlık yarattığını öğrendim. 

Altun’dan sonra İletişim Başkanlığı koltuğuna kim oturur şeklinde konuşmalar olduğunu dile getiren Cumhuriyet yazarı, şu ifadeleri kullandı:

Adı geçen bir isim yakın zamanda TRT Genel Müdürlüğü görevi son bulan İbrahim Eren... Onun adını ananlar Bilal Erdoğan ile yakınlığını da hatırlatıyor.  Bir diğer isim ise RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin... Açık söyleyeyim; Şahin, RTÜK Başkanlığı gibi etkili bir koltuğu bırakıp İletişim Başkanı olmak ister mi; hiç emin değilim. İletişim Başkanı olup şimdikinden çok daha fazla eleştiri oklarına maruz kalmayı arzular mı, şüpheliyim. 

Neyse...  Yakın zamanda görevden alınır mı, yerine kim gelir; belirsiz. Ama net olan şu ki en azından şimdilik AKP’de ve hatta Erdoğan ailesinde bir “Fahrettin Altun rahatsızlığı” kazanı kaynıyor. 

 

Cumhuriyet, Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU