İsmail Saymaz: Felakette bile partizanlık yaptılar

“Isparta Belediyesi, ‘CHP'lilerden yardım aldı’ dedirtmemek için Ispartalıları mağdur etti”

Fotoğraf: AA arşivi.

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, yoğun kar yağışının ardından günlerce elektriğin verilemediği Isparta’da belediyenin “CHP’lilerden yardım aldı” denilmemesi için Burdur ve Antalya’dan yapılan yardım tekliflerini geri çevirdiğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Saymaz, bugünkü köşe yazısında şunları yazdı:

Isparta Belediyesi, yardıma ihtiyacı varken, en yakın iki komşusu olan CHP'li Burdur ve Antalya büyükşehir belediyelerinin tekliflerini geri çevirdi. Halbuki Burdur, Isparta'ya 30, Antalya ise 126 kilometre uzaklıkta.İlki yarım saat, diğeri 1.5 saat mesafede. Buna karşın AK Partili Afyon, Denizli ve Konya büyükşehir belediyelerinden yardım alındı. Afyon 165, Denizli 167 ve Konya 240 kilometre uzaklıkta...

Dün Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz'i aradım. Şunları söyledi:

"Ben cuma günü başkanı aradım. Yardıma ihtiyacı olup olmadığını sordum. Teşekkür etti. 'Karayollarından ve diğer kurumlardan araç takviyesi yapıldı. Yollarımız açık. Sıkıntı yok. Sadece enerji hatlarında sıkıntı devam ediyor' dedi. Ancak biz ara yollarda vatandaşın sıkıntı yaşadığına dair bilgiler alıyoruz. Talep edilirse araçlarımızı Ispartamızın hizmetine göndeririz. Koşu mesafesindeyiz. Bizim başımıza iş gelse önce Isparta'nın koşup geleceğini düşünürüz."

Fakat Isparta Belediyesi'nin düşünmediğini AFAD akıl etti. Süt makinelerinin çalıştırılması için Ercengiz'den jeneratör istendi. Burdur, derhal gönderildi.

Sonra Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ile konuştum. "Aradım. 'İhtiyacınız var mı?' dedim. 'Yok' dediler" diye konuştu. Böcek'in gönderdiği aşevi TIR'ı "İhtiyaç yok" diye geri gönderilmek istendi.

CHP'lilerin itirazları üzerine kabul edildi. Isparta Belediyesi, "CHP'lilerden yardım aldı" dedirtmemek için Ispartalıları mağdur etti.

 

Halk TV, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU