Örümcek-Adam: Eve Dönüş Yok'un senaristleri yazması en zor sahneyi açıkladı

Chris McKenna ve Erik Sommers filmin en kritik sahnelerinden birinde çok zorlanmış

Örümcek-Adam: Eve Dönüş Yok'ta çoklu evrenler nedeniyle ikonik karakterin tüm düşmanları hikayeye dahil olmuştu (Marvel)

Örümcek-Adam: Eve Dönüş Yok'un (Spider-Man: No Way Home) senaristleri Chris McKenna ve Erik Sommers yazmakta en çok zorlandıkları sahneyi açıkladı. 

15 Ocak'ta The Q&A with Jeff Goldsmith adlı podcast programına katılan senaristler, Marvel Sinematik Evreni'nin son Örümcek-Adam filminin senaryosunun yazım aşamasında karşılaştıkları zorluklardan bahsetti. 

Programda Sommers, Peter Parker ve Doktor Strange arasındaki diyaloğu yazmanın kendilerini uğraştırdığını belirtti. Özellikle de Peter'ın deneyimli arkadaşına itaatsizlik etmeye karar verdiği kritik an çetrefilliymiş. Sommers programda şu ifadeleri kullandı:

Demek istediğim bazı sahnelerde yapılacak çok iş vardı, değil mi? Yani tüm kötü adamların bir arada olduğu sahnelerden sonra Peter gelir ve bazı şeyler öğrenir. Sonrasında Doktor Strange ortaya çıkar ve ona ne yaptığı açıklar. Daha sonra Peter, 'Hayır bunu yapma hepsi ölecek!' der. Sanırım Peter'ın kutuyu Doktor Strange'den almadan hemen önceki sahne.

Bu sahnede çalışmanın yazarlar için zor olmasının birkaç nedeni vardı. Birincisi sahnede çok fazla karakter yer alıyordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ana diyalog Peter ve Doktor Strange arasında olsa da Sommers ve McKenna'nın diğer karakterlerin bu ikisini sadece boş boş izlemediğinden emin olması gerekiyordu. 

İkincisi sahne filmdeki diğer olayları başlatan çok önemli bir andı. 

McKenna, Goblin'in Happy'nin dairesindeki konuşmasının da epey zaman aldığını söyledi. 

Örümcek-Adam: Eve Dönüş Yok, 17 Aralık 2021'de vizyona girmişti. 

 

Independent Türkçe, Screenrant, The Direct

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU