Adli Tıp'ta gözetim altında tutulan Aysel Tuğluk yeniden Kandıra Cezaevi'ne götürüldü

Adli Tıp Kurumu üst kuruluna yapılan itiraz üzerine Adli Tıp’a sevk edilen Aysel Tuğluk, yeniden Kocaeli Kandıra F Tipi Cezaevi'ne götürüldü

Fotoğraf: Twitter @HDPgenelmerkezi

Adli tıp kurumuna sevk edilen Aysel Tuğluk yeniden Kocaeli Kandıra F Tipi Cezaevi'ne götürüldü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Evrensel'den Meltem Akyol'a konuşan ve Aysel Tuğluk'un Adli Tıp Kurumu'nda 3 gün kaldıktan sonra Cuma günü yeniden cezaevine götürüldüğünü söyleyen Aysel Tuğluk'un Ağabeyi Alaattin Tuğluk, "Mahkeme kararında maksimum 3 hafta kalabilir deniyordu, 3 hafta şartı yoktu tabii ama Adli Tıp Kurumu bunun 3 gününü kullandı" dedi.

2016'dan bu yana tutuklu

20 Mayıs 2016'da dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin Anayasa değişikliğinin ardından HDP'li seçilmişlere dönük operasyon başladı. 4 Kasım 2016'da HDP eş genel başkanlarının ve milletvekillerinin tutuklanmasıyla başlayan süreçte Aysel Tuğluk da 26 Aralık 2016'da gözaltına alındı. HDP Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Tuğluk hakkında 28 Aralık 2016'da tutuklama kararı verildi. Hazırlanan iddianamede Tuğluk'a "yasadışı örgüt üyeliği" suçlaması yöneltildi. Gerekçesi ise Demokratik Toplum Kongresi (DTK) eş ı iken yaptığı konuşmalar, basın açıklamaları ve TV röportajları idi. Yargılama sonunda Tuğluk'a 2017'de, Ankara 17. Ağır Ceza mahkemesi tarafından örgüt üyeliği iddiasıyla 10 yıl hapis cezası verildi.

Karar, istinaf mahkemesi ve Yargıtay tarafından onandı. Tuğluk için Mart 2020'de Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) yapılan bireysel başvuru ise henüz sonuçlanmadı.

 

Evrensel

DAHA FAZLA HABER OKU