İki polis memuru tarafından evinden alındıktan sonra kaybolan Murat Kartal'ın cesedini arama çalışması sürüyor

Bir gizli tanığın ifadesini değerlendiren ekipler, iki polis memurunun 20 Ocak'ta Maltepe'de, kimliklerini de kullanarak Kartal'ı gözaltına aldığını tespit etti

İstanbul'un Büyükçekmece ilçesinde kayıp kişinin arazide gömüldüğü iddiaları üzerine başlatılan kazı çalışması sürüyor / Fotoğraf: AA

İstanbul'un Büyükçekmece ilçesinde kayıp kişinin arazide gömüldüğü iddiaları üzerine başlatılan kazı çalışması sürüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında kayıp olarak aranan Murat Kartal'ın Pınartepe Mahallesi'ndeki arazide gömüldüğü iddiası üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince dün başlatılan çalışmalara sabah saatlerinden itibaren tekrar devam edildi.

Polis ekipleri, güvenlik önlemi alınan bölgede, kazı ve arama çalışmasını sürdürüyor.

Polisler para karşılığı başka kişilere teslim ettiklerini itiraf etti

Bu arada söz konusu kazıyla ilgili soruşturmanın detayları da ortaya çıktı.

Asayiş Şube Müdürlüğü Kayıp Şahıslar Büro Amirliği ekipleri, Murat Kartal isimli bir kişi hakkında kayıp ihbarında bulunulması üzerine inceleme başlattı.

Çalışmada, kayıp olduğu öne sürülen Murat Kartal'ın, 2015'te Ömer Fırat B'yi öldürdüğü iddiasıyla tutuklandıktan sonra serbest bırakıldığı belirlendi.

Soruşturma kapsamında bir gizli tanığın ifadesini değerlendiren ekipler, iki polis memurunun 20 Ocak'ta Maltepe'de, kimliklerini de kullanarak Kartal'ı gözaltına aldığını tespit etti.

Bunun üzerine yakalanan iki polis memurunun, ifadelerinde Kartal'ı emniyete götürmek yerine para karşılığı başka kişilere teslim ettiğini itiraf ettikleri öğrenildi.

5 zanlı tutuklandı, ceset aranıyor

Devam eden soruşturma kapsamında kayıp Murat Kartal'ın, Büyükçekmece'deki bir arazide gömülü olabileceği bilgisi üzerine bölgede kazı ve arama çalışması başlatıldı.

Soruşturmada gözaltına alınan iki polis memuru ve Kartal'ı kendilerine getirmeleri için polis memurlarını azmettirdikleri öne sürülen 5 zanlı tutuklandı.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU