İkili tekrar bir arada: Simon Pegg ve Edgar Wright yeni proje üstünde çalışıyor

Shaun of the Dead, Hot Fuzz ve The World's End filmlerinden oluşan Cornetto Üçlemesi'nden 9 yıl sonra kolları sıvadılar

Simon Pegg ve Edgar Wright, üç filmin de senaryosunu birlikte kaleme aldı (Universal Pictures)

Beyazperdenin en ünlü serilerinden Cornetto Üçlemesi'nin yıldızı Simon Pegg, filmlerde birlikte çalıştığı Edgar Wright'la yeni bir proje için görüştüklerini söyledi.

Wright; Zombilerin Şafağı (Shaun of the Dead), Sıkı Aynasızlar (Hot Fuzz) ve Dünya'nın Sonu (The World's End) yapımlarından oluşan üçlemenin yönetmenliğini yapmıştı. Pegg ise bu filmlerin başrolünde yer almıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İkili, 2013'teki son filmin ardından arkadaş kalsa da kariyerleri ayrı noktalara evrildi. Tam Gaz (Baby Driver) ve Dün Gece Soho'da (Last Night in Soho) gibi farklı türlerde filmlerin yönetmenliğini yapan Wright, yıllar içinde sınırlarını zorladı.

Star Trek ve Görevimiz Tehlike serilerinde önemli roller alan Pegg ise Hollywood'un önemli aktörlerinden biri oldu.

Pegg, ComicBook'la yaptığı ve iki gün önce yayımlanan röportajda Wright'la yeni bir proje için temas halinde olduklarını söyledi. Başarılı oyuncu öte yandan zaman sıkıntısına işaret etti. Bazı fikirler üzerinde konuştuklarını kaydeden Pegg, “Edgar'la tekrar birlikte yazabilmemiz için programlarımızı düzene sokmamız gerekiyor” diye konuştu.

Pegg, hem kendisinin hem de ünlü yönetmenin çok meşgul olduğunu belirtip iki tarafın da eskisine kıyasla çok daha fazla talep gördüğüne işaret etti.

Wright'ın yanı sıra serinin bir diğer yıldızı Nick Frost'la da tekrar çalışmak istediğini açıklayan Pegg, "Onlar benim arkadaşım ve bu, daha fazla takılacağımız anlamına geliyor" diye konuştu.

Serinin adı neden Cornetto Üçlemesi?

Yönetmen Wright, 2013'te yaptığı açıklamada adın “yarı şaka” olduğunu söylemişti. İlk iki filmde Cornetto dondurmaların kullanıldığını söyleyen Wright, bir gazetecinin “Bunu bir üçleme yapacak mısın?” sorusuna şu yanıtı verdiğini açıklamıştı:

Evet, Krzysztof Kieslowski'nin Üç Renk Üçlemesi (Three Colours Trilogy) gibi olacak.

Wright iki sene önceyse bedava dondurma için üçlemeye bu adın verildiğini söylemişti.

 

Independent Türkçe, ComicBook, Radio Times

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU