Almanya'da beklenti enflasyonun da ücretlerin de artması yönünde

Almanya Ekonomi Bakanlığı yıllık raporuna göre, hükümet geçen yıl yüzde 3,1 olan enflasyonun bu yıl yüzde 3,3 olmasını öngörüyor

Alman hükümeti, daha önceki tahminlerin aksine, tüketici fiyat enflasyonunun bu yıl daha da artmasını bekliyor / Fotoğraf: AA

Alman hükümeti, daha önceki tahminlerin aksine, tüketici fiyat enflasyonunun bu yıl daha da artmasını bekliyor. Bu artış muhtemelen işçi sendikalarının daha yüksek ücret talep etmesine yol açacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Almanya Ekonomi Bakanlığı yıllık raporuna göre, yüksek enerji maliyetleri ve yarı iletkenlerin ve diğer ara ürünlerin kıtlığının fiyatları artırmaya devam etmesi nedeniyle, hükümet geçen yıl yüzde 3,1 olan enflasyonun bu yıl yüzde 3,3 olmasını öngörüyor.

Bakanlık, "Federal hükümet, enflasyon oranının artışı ve enerji piyasaları ve tedarik zinciri aksamalarıyla bağlantılı olanlar başta olmak üzere fiyatları etkileyen başlıca unsurları yakından izliyor" dedi.

Hükümet, 2022 için ekonomik büyüme tahminini Ekim ayındaki yüzde 4,1'den yüzde 3,6'ya indirdi ve koronavirüs salgını nedeniyle kısıtlamaların yeniden devreye alınmasıyla ekonomi için yeni sorunlara işaret etti.

 

Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU